Videofilm blir til datafiler

Slik lager du film til Internett

  1. Videofilm blir til datafiler
Du ser det du trenger å se. Filmen spilles av mens den digitaliseres. Under har du kontrollpanelet, hvor billedkvalitet stilles til venstre, og lyden til høyre.
Du ser det du trenger å se. Filmen spilles av mens den digitaliseres. Under har du kontrollpanelet, hvor billedkvalitet stilles til venstre, og lyden til høyre. Vis mer

Digitalisering av videofilm er svært krevende, og vi opplevde mange systemkrasj i løpet av testen.

Et godt utgangspunkt er å starte maskinen på nytt før du begynner digitaliseringen. Dessuten er det viktig at det ikke kjører andre programmer på PCen. Med dette som utgangspunkt for testen, gikk det greit i vårt tilfelle.

Studio DC10plus er fantastisk enkelt å bruke. Du slipper unna mange menyer og opsjoner, og arbeider med en skjerm hvor det er tre svært lett forståelige nivåer i arbeidsprosessen: Capture (digitalisering), Edit (klipp sammen film, bilder og effekter) og Make Movie (lag ferdig film).

I Capture kan du stille kvaliteten på både bilde og lyd. Bildet kan stilles med både kvalitet, lyskvalitet, skarphet og fargemetning. Filmen som digitaliseres vises i et eget vindu, samtidig som lyden spilles over høyttalerne dine.

Du behøver ikke å være nøyaktig når du velger ut filmsekvenser til digitalisering – alt dette kan du fikse etterpå når du redigerer filmen. Derimot kan det være mye å hente på å ikke lage filmsekvensene for lange, ettersom du fort får systemkrasj, og dermed kan miste mye tid.

Her kan du se det ferdige resultatet. Vår server har Sure Stream, slik at kvaliteten avhenger mye av hvor god forbindelse du har.

Artikkelen fortsetter under annonsen