Video8 over på harddisk

Publisert
Sist oppdatert

Hei,

Jeg har ca 30t gammel Video8 som jeg skulle ha redigert og sikret. Jeg kan tenke meg å få videoen konvertert til dv-formatet og lagre den på en ekstern harddisk, og så få denne plassert trygt i en bankboks e.l. Da skulle jeg ha en original å gå tilbake til om det verste skulle skje. Men så vet jeg ikke helt hvordan jeg skal gjøre dette. Går det an å be om en enkel oppskrift?

Til opplysning: Jeg har en rimelig kraftig bærbar HP 9377, har et digitalt Sony kamera som spiller av Video8 og et Sony DV-kamera med innebygd konverter.

Hvor mye harddiskplass opptar en time video i dv-formatet? (med tanke på harddiskbehovet). Hva slags overføring lønner seg å bruke? (usb - firewire etc)

Vennlig hilsen Rolf

Datadoktoren svarer

Hei
Hvis du kan koble Video8 kameraet til analog video/lyd inn på SonyDV-kameraet, og bruke sistnevnte til å konvertere, kan du jo koble DV-kameraet til PCen med FireWire. I stedet for å lagre i DV-format ville jeg valgt å komprimere til MPEG i samme slengen. De fleste redigeringsprogrammer støtter dette. Da sparer du masse diskplass og forskjellen i kvalitet er akademisk og knapt nok det. Vi snakker jo om Video8 i utgangspunktet og det er jo ikke all verden.

Hvor stor diskplass du trenger vet du ikke før du er ferdig, men den minste eksterne disken du får kjøpt er antagelig mer enn stor nok...

Ta opp en time med video og se hvor stor filen blir, så får du en indikasjon.
Hilsen Datadoktoren

Les alle spørsmål og svar

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer