Video og musikk rett på CD

DVD er en stor suksess på markedet for ferdig innspilt film, men DVD-opptagerne lar vente på seg. Nå lanseres Terapin, spilleren som fungerer som en VHS-video, men som bruker billige innspillbare CDer i stedet for videobånd.

Den digitale revolusjonen gir oss stadig flere spennende muligheter. Siste tilskudd på stammen er altså denne spilleren som gir deg muligheten for opptak direkte til CD-R eller CD-RW.

Video og musikk rett på CD
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Produsenten Teraoptix ser for seg at Terapin skal ta markedandeler fra VHS-markedet takket være den store likheten i funksjonalitet. Forskjellen ligger i selve lagringsmediet, hvor CDer har en klar fordel over videobånd som slites, setter seg fast i spilleren og gjerne ødelegges av magnetfelt.

Fleksible muligheter

Med Terapin kan du gjøre opptak fra TVen eller overføre filmer fra videokamera, videospiller eller DVD til CD-plater. I tillegg kan maskinen selvsagt også brukes til å lage dine egne hitsamlinger direkte fra CD, kassett eller LP. Den leveres med analoge inn-/utganger for lyd, coaxiale inn-/utganger for digital lyd, optisk inngang for lyd og inn-/utganger for både komposittvideo og S-video.

Praktisk nok støtter den også videosignaler i formatene PAL og NTSC. Videofilene som Terapin lagrer på CD kan også spilles av fra en DVD-spiller som støtter CD-R eller CD-RW plater, eller fra en PC.

Velprøvd teknologi

Videodelen i Terapin benytter seg av MPEG1-koding av signalene og bruker samme standard som video-CD (VCD), formatet som er svært populært i Asia. Kvaliteten på VCD-innspillinger ligger omtrent på linje med VHS og kan dermed ikke måle seg med DVD-spillernes overlegne lyd- og bildekvalitet. Men siden DVD-spillere med opptaksmuligheter lar vente på seg er Terapin foreløpig et svært spennende produkt med sin prislapp på $499. Vi vet ennå ikke hva den vil bli priset til i Norge.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Begrenset spilletid

Terapins største ulempe må være den begrensede spilletiden ved lagring på CD. Ett minutt med video og lyd tar ca. 10 MB lagringsplass, og du får derfor plass til maksimalt 65 til 70 minutter opptak per CD. På grunn av denne korte spilletiden er Terapin kanskje best egnet til brukere som vil ta godt vare på sine private opptak gjort med videokamera.

Klikk her for et stort bilde av Terapin.

Vi kommer tilbake med en grundig test av Terapin når vi har mottatt et eksemplar. I mellomtiden kan du lese mer om Terapin på produsentens hjemmesider.