Nå kan du ringe og sende tekstmeldinger til familie og venner med Viber direkte fra datamaskinen. Foto: Kirsti Østvang
Nå kan du ringe og sende tekstmeldinger til familie og venner med Viber direkte fra datamaskinen. Foto: Kirsti ØstvangVis mer

Viber nå tilgjengelig på PC og Mac

Meldingstjenesten lansert i skrivebordsversjon.

Den populære tjenesten Viber, som lar deg ringe og sende tekstmeldinger "gratis" mellom smarttelefoner, har nå sluppet en skrivebordsklient for både Windows og Mac.

Gratis i den forstand at all kommunikasjon skjer via datanettet, så hvis du er koblet til et trådløsnett, så vil du ikke måtte betale noe.

Les også: Nå blir det slutt på Windows Live Messenger

Meldinger over alt

Viber Desktop byr på de samme funksjonene som mobilappene gjør, mest kjekt er kanskje det at programmet synkroniserer alle meldingene med dine mobile enheter, slik at du alltid har tilgang til samtalene dine uansett om du bruker smarttelefonen eller datamaskinen.

Skrivebordsklienten enkel å komme i gang med. Hvis du allerede er en Viber-bruker, taster du bare inn telefonnummeret ditt i skrivebordsklienten, og så mottar du en kode i mobilappen din. Når du har tastet den inn, vil alle kontaktene dine dukke opp i programmet, og du kan chatte i vei.

Hvis du ikke har brukt Viber før, vil du imidlertid bli bedt om å installere appen på telefonen din før du tar i bruk programmet på Windows- eller Mac-maskinen. Så vil du måtte gå gjennom samme prosess som eksisterende brukere.

Les også: Facebook lanserer Messenger-klient for Windows

Brukervennlig, men ikke veldig avansert

Når klienten er ferdig konfigurert har du tilgang til alle mobilkontaktene dine som du kan ringe til og sende tekstmeldinger og bilder til. Skrivebordsklienten har en beta-funksjon for videosamtaler, men denne fungerer foreløpig bare i Windows-versjonen. Det er også mulig å overføre samtaler mellom skrivebordsklienten og mobile enheter, det vil si at du kan starte en samtale på datamaskinen og så fortsette videre på telefonen. Kjekt.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Viber har for øvrig også sluppet oppdaterte apper for Android og iOS (versjon 3.0). Her introduseres blant annet muligheten til å sende videoklipp, en "sist innlogget"-visning på kontakter, muligheten til å søke kontakter spesifikt for grupper og en ny stemmemotor for bedre lydkvalitet. Du må ha en av disse oppdaterte appene for å kunne overføre samtaler mellom klienter.

Se en promovideo under (artikkelen fortsetter nedenfor):

Les også: Viber klar for Android

Meldingskrig?

For øvrig melder Viber nå at de har over 200 millioner brukere på tvers av de mange plattformene de støtter, som nå inkluderer Android, iOS, Windows Phone, Blackberry, Windows og Mac. Det er samme antall brukere som konkurrenten kunngjorde i forrige måned, ifølge GigaOM.

Vi ser dermed ut til å gå inn i en tid hvor kampen om brukerne av meldingstjenester blir stadig større. Apple satser som kjent på sin egen iMessage-plattform, og det ryktes også at Google snart kommer med sin egen meldingstjeneste med kodenavn Babel. Ifølge The Verge kan denne bli avduket på Google I/O-konferansen i slutten av måneden.

Når Netcom samtidig nå kutter priser på meldinger og ringetid og heller lar brukerne betale for datatrafikk, skjønner man hvor utviklingen er på vei. Viber vil i hvert fall være med på leken.

Last ned Viber gratis her.