Samsung klare med The Frame

Vi trodde den var et fremtidskonsept. Vi tok feil

TV-en som nesten ikke er mulig å skille fra de andre bildene på veggen, er allerede i produksjon - og ventes i butikkene til sommeren.

SOM ET BILDE PÅ VEGGEN: Akkurat slik var det mange på 80-tallet som så for seg fremtids-TV-en. I juni 2017 kan den kjøpes i norske butikker. Foto: Bjørn Eirik Loftås
SOM ET BILDE PÅ VEGGEN: Akkurat slik var det mange på 80-tallet som så for seg fremtids-TV-en. I juni 2017 kan den kjøpes i norske butikker. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vi så den første gang på CES i Las Vegas i januar, der vi antok at den var et produkt som lå langt fram i lanseringsløypa. Nå viser det seg at Samsungs spesielle TV-konsept The Frame straks er klar for markedet.

Som et bilde på veggen

Vi har allerede omtalt transparente skjermer, rullbare TV-er og flere andre fremtidskonsepter. Det er ting vi neppe får se i år, men The Frame kommer i norske butikker allerede i juni, og er noe mange har fantasert om i en mannsalder:

En TV på veggen som nesten er umulig å skille fra et helt vanlig, vegghengt bilde når det er skrudd av.

Ikke noe baklys eller annet skulle tilsi at dette egentlig er en TV.

Dermed har Samsung blåst liv i den gamle tanken om «TV-en som henger som et bilde på veggen», som mange vil huske fra tiden lenge før vi kastet ut de gamle kassene.

Slik fungerer det

Mens en vanlig TV blir svart når de skrus av, hopper The Frame over i såkalt kunstmodus i avslått tilstand. Ifølge Samsung kan du velge mellom mer enn 100 kunstverk i flere forskjellige kategorier, blant annet landskap, arkitektur, dyreliv og tegning - også i farger.

VANSKELIG Å SE: Det er ikke lett å se hva som er TV på denne veggen. Foto: Samsung
VANSKELIG Å SE: Det er ikke lett å se hva som er TV på denne veggen. Foto: Samsung Vis mer

Så da er det bare å skifte bilde når du blir lei av det gamle, eller veksle mellom flere motiv, om du skulle ønske det. Og så kan du skru over på favorittkanalen din når du ønsker litt liv i bildet.

Rammene skal videre være utskiftbare, og det vil også bli mulig å kjøpe ulike studio-stativer dersom du ikke ønsker å henge TV-en på veggen.

PIKSLER: Først når du stikker nesa helt oppi bildet, vil du se at det er satt sammen av et par millioner piksler. Foto: Bjørn Eirik Loftås
PIKSLER: Først når du stikker nesa helt oppi bildet, vil du se at det er satt sammen av et par millioner piksler. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer

E-ink?

Da vi så TV-en under årets CES-messe, ville ingen av Samsungs representanter gå særlig i detalj om hvilke teknologier som ligger bak, men bildet minnet mistenkelig om såkalt e-ink, gjerne omtalt som elektronisk papir på norsk, ikke ulikt den du finner i lesebrett som Amazon Kindle og Kibano (dog med farger).

Den antakelsen styrkes av at Samsung bekreftet at strømbruken i bildemodus skulle være like stor som om TV-en stod i standby, eller avslått - typisk 1 watt eller deromkring.

The Frame kommer i salg i Norge i juni, hos Elkjøp og utvalgte møbel- og designbutikker, skriver Samsung i en pressemelding.

Nyhetene fra CES-messen

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!