Vi tester DVD-brennere

DVD-brennere er teknisk sett i ferd med å gå over i historien, men overgangen til nye formater kan bli lang og smertefull. Derfor vil det fremdeles være DVD-brennere på markedet i flere år framover.

Vi tester DVD-brennere


Teknikken i DVD-brennere nærmer seg sitt endelige nivå innenfor de mulighetene som ligger i formatet og materialene. Det blir for dyrt å utvikle nye teknikker, og det er lite å vinne på det, både for forbrukere og produsenter.

Formatkrigen i DVD-verdenen har blitt avløst av fredelig sameksistens, og dagens brennere takler begge formater med omtrent lik ytelse. Likevel er det visse forskjeller, og den største forskjellen ligger i hvordan den nyeste varianten håndteres - Double Layer. Differansen mellom tiden de forskjellige brennerne bruker på å brenne ordinær DVD eller CD dreier seg stort sett om sekunder. Men på Double Layer er det fort snakk om minutter.

Noen brennere fungerer litt bedre på +R enn på -R, mens hos andre brennere er det omvendt.

Billig like bra som dyrt?

Prisnivået er preget av et stort antall rimelige brennere, og noen få med en langt høyere prislapp.

I vår seneste test tar vi for oss tre rimelige brennere og setter dem opp mot en av de dyreste brennerne vi har testet for kort tid siden.

Det er påtagelig at den dyreste brenneren fra Plextor ikke vinner annet enn CD-brenning. I alle de andre testene kommer den nede på listen, som riktig nok er ganske tett.

Her finner du testene, med resultat-tabeller:

BenQ DW1640
Nec ND-3550A
Samsung SH-W162
Plextor PX-755A

Her finner du sammenligningen av DVD-brennerne