Vi sammenligner


Vi har sammenlignet de tre maskinene på en rekke områder, og forsøkt å kåre en vinner innen hvert felt. Det skal likevel sies at det i de i mange tilfeller også går på smak og behag, og da har vi heller latt være å favorisere noen. Helhetsintrykket er også viktig, ettersom dette gjerne er mer enn summen av alle delene.

Klikk her for å se mer av HP Pavilion dv6184ea.
Klikk her for å se mer av HP Pavilion dv6184ea. Vis mer

Konstruksjon:

Kvalitetsmessig har vi ikke nevneverdig å utsette på disse maskinene, og de er nokså typiske for sin prisklasse. Det finnes så avgjort mer solid bygget maskiner, men her er det snakk om kompromisser mellom kvalitet, pris og ytelse.

Design er gjerne en smakssak, men hvis noen av maskinene kan sies å si et litt mer eksklusivt preg må det være HPen, som med sin blanke overflate og distinkte stil gjør litt mer ut av seg enn de andre. Et plusspoeng går derfor til den i dette tilfellet.

Klikk for mer informasjon om Acer Aspire 5114WLMi.
Klikk for mer informasjon om Acer Aspire 5114WLMi. Vis mer

Utstyrsnivå:

Alle maskinene i denne testen har det mest nødvendige, som USB, LAN, VGA ut, FireWire digital og analog lyd mm., i tillegg til integrert webkamera og mikrofon. Ellers er det selvfølgelig også flere forskjeller. Acer 5114WLMi trumfer til med DVI, blåtann og tilhørende VoIP-telefon, og mens HPen egentlig ikke har noe særlig mer enn en fjernkontroll hiver Datakjeden med ekstern trådløs mus, headset og en fin ryggsekk i tilbudet.
Multinoten har på sin side fingeravtrykksleser for de som mener dette er et must, og du kan velge mellom TV-kort og blåtann innebygd.

Her er det i stor grad personlige preferanser som avgjør, så på dette punktet sier vi det uavgjort.

Best skjerm, og kan som de andre oppgraderes til Vista. Klikk her for å lære mer om Multinote Compal HEL80.
Best skjerm, og kan som de andre oppgraderes til Vista. Klikk her for å lære mer om Multinote Compal HEL80. Vis mer


Skjerm:
Alle skjermene er har blankt kontrastbelegg og en oppløsning på 1280 x 800 piksler, så det er ganske grei skuring å sammenligne dem. Her er det faktisk Multicoms Compal som har best sprut i bildet når vi tenker farger og kontrast. HP ligger hakket bak, mens Aceren har noe mindre kontrast, men kan skilte med noe bedre respons i panelet.

Delt andreplass til Acer og HP, men HEL80 ligger hakket foran på dette punktet.

Støy/varme:
Har er det faktisk heller ikke så veldig mye som skiller de tre kandidatene. Under liten belastning hender det at viftene spinner opp en gang i blant, men ikke så mye at støynivået blir plagsomt. Ved hard belastning går viftene kontinuerlig, men det blir ikke uanstendig høyt.

Er du ute etter en helt lydløs PC må du enten ned i ytelse eller opp i pris.

Siden ingen utmerker seg i verken spesielt positiv eller negativ retning deles ingen poeng ut her.

Ytelse:
Vi begynte med å teste prosessorene. HEL80 og HP har samme prosessor og burde derfor få omtrent likt resultat i koding av MP3-filer og beregning av PI.

Vi sammenlignerVerdier i sekunder; lavere er bedre.

En ting som er merkbart er overtaket Intels Core 2-prosessorer har på AMD for tiden. AMD Turion-prosessoren i Aceren går på 1,80 GHz mot de to Core 2 Duo'ene på 1,83, altså nesten samme klokkefrekvens. Forskjellen i ytelse er tydelig.

Vi sammenlignerHøyere poengsum er bedre.

PCMark05 går gjennom hele systemet, og det er Multinoten og HP-maskinen som utmerker seg. Takket være sitt bedre grafikkort holder Aceren stand mot HPen i grafikktesten. Totalt er det HEL80 som tar seieren her.

Ytelse grafikk:

Vi sammenlignerHøyere poengsum er bedre.

Forskjellen i 3DMark03 tilsvarer det vi så i grafikktesten i PCMark05, mens ATI-kortet i Aceren trives adskillig bedre i 3DMark05, som er litt mer krevende på detaljer.

Vi hadde også forventet bedre resultat av Go 7600-kortet i HEL80-maskinen, men det viste seg å ha sin forklaring. Kortet er faktisk litt underklokket, altså er klokkefrekvens på grafikkprosessoren og -minnet litt lavere enn et standard GeForce Go 7600. Likevel, Multinote er best på 3D.

Batterilevetid:

Vi sammenlignerVerdi i minutter.

For å være ærlig så skuffer HP litt her ved å ikke engang nå to timer, en liten ripe i den blanke lakken må vi si. Aceren klarer nesten tre, og det er mer enn godkjent. Multinote er nok engang best med over tre og en halv time.

Annet å merke seg...
... er ting som at mens alle maskinene fint er oppgraderbare til Windows Vista, kommer Multinoten "kun" med XP Home, og å bytte på denne er noe dyrere enn på de to andre som har XP MCE. På den annen side har HEL80 kun en minnemodul på 1 GB installert, og gjør det derfor langt greiere å øke minnemengden dersom du føler at du trenger mer RAM. De to andre har fylt opp begge sine plasser med 2 x 512 MB.

Jaja, bare ta meg til konklusjonen! -->