Vi måler ytelse på PCene

Ytelsen er god på alle maskinene, resultatene kommer an på hvordan man måler. Tester som legger vekt på grafikkytelse favoriserer selvsagt maskinene med kraftigere grafikkprosessor.

Men når maskinen i tillegg er utstyrt med relativt svak prosessor havner den nederst på skalaen, her er det HP Compaq som besetter denne plassen.

Denne maskinen kan som nevnt også leveres med kraftigere prosessor, og da hadde den også totalt sett havnet i andre enden av skalaen. Den utmerker seg nemlig med gode øvrige spesifikasjoner, fin bredskjerm og den overlegent beste og klart mest behagelige pekeplaten på alle maskinene.


I topp på ytelse finner vi Dell, Acer og Toshiba, men forskjellene dem i mellom og til de andre maskinene er ikke påtagelig. Ved direkte sammenligning kommer forskjellene fram, men man ville neppe merke stort til dem i vanlig bruk.

Vi måler ytelse på PCene


I total og prosessortest i gode gamle PCMark 05 stikker Dell seg ut i tet, mens Compaq ligger bakerst i feltet. De andre kniver tett seg i mellom.

Vi måler ytelse på PCene


I PCMark Vantage, som tester ytelsen i forskjellige bruksområder finner vi mer spredt fordeling i ytelse.

Målingene fordeler maskinene forskjellig fra den gamle PCMarks05, noe som understreker at kriterier og målemetoder et like viktige som det man måler på...

Vi måler ytelse på PCene


Toshiba var overlegen i batteritesten, de andre grupperte seg rundt 2-timersmerket. Aceren fikk vi ikke målt fordi maskinen hadde et annet ærend, men resultatet blir oppdatert så snart vi får maskinen tilbake, i løpet av kort tid.

--> De brede maskinene