Dette er den nye startmenyen i Windows 8, og som møter deg første gang du starter operativsystemet etter installsjon.
Dette er den nye startmenyen i Windows 8, og som møter deg første gang du starter operativsystemet etter installsjon.Vis mer

Vi installerer Windows 8

Consumer Preview-versjonen installert på tre år gammel PC, uten problemer.

I går ble en såkalt Consumer Preview-versjon av Windows 8 gjort tilgjengelig for nedlasting for alle som er interessert i å ta Microsofts neste generasjon Windows-operativsystem i nærmere øyesyn. Les mer om lanseringen her.

DinSides dataredaksjon var raskt ute med å laste ned operativsystemet, og har nå installert det på et par PC-er i redaksjonen.

De neste dagene skal vi derfor fortelle deg om alle våre inntrykk fra det som omtales som den største forandringen i Windows-historien siden Windows 95 kom for snart 17 år siden.

Slik gjør du det

Windows 8 Consumer Preview finnes i en 32-bits og en 64-bits utgave, i engelsk, kinesisk, fransk, tysk, og japanske språkdrakter. 32-bits utgaven er på ca 2,5 GB, mens 64-bits utgaven er på 3,3 GB.

Operativsystemet lastes ned i form av en ISO-fil, som kan brennes til en DVD. Har du Windows 7, kan du ganske enkelt høyreklikke på fila, og velge Åpne i - Windows Disc Image Burner og følge instruksene.

Du bør installere operativsystemet på en PC som du ikke er avhengig av å bruke daglig, da Windows 8 fortsatt kan ha feil og mangler. Selv om det meste er på plass, kan det bli mange endringer før den endelige versjonen kommer - en gang i andre halvdel av 2012.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kravene for å installere Windows 8 er de samme som for Windows 7, det vil si en PC med 1 GHz prosessor, 2 GB minne og 40 GB harddisk/SSD (gjelder 64-bits-utgaven).

Pass på

Det anbefales imidlertid IKKE å oppgradere fra Windows 7, dersom det ligger på PC-en fra før. Det klart beste - og ikke minst raskeste - er å installere til en blank disk/partisjon. Du kan formatere og endre på partisjoner under installasjonen.

Du kan også installere operativsystemet i virtuell PC, og kjøre Windows 8 som om det var et vanlig dataprogram. Dette skal fortelle deg mer om senere.

Under har vi laget en gjennomgang av hele installasjonsprosessen, bilde for bilde. Under hvert bilde har vi laget beskrivelser:

Betta er tilbake i ny drakt i Windows 8 Consumer Preview-oppstarten. Legg merke til at boblene former et åttetall.
Her velger du språk og lokale innstillinger. Legg merke til den nye, minimalistiske Windows-logoen.
Det anbefales på det sterkeste å installere Windows 8-betaen til en blank partisjon. Ikke prøv å oppgradere fra Windows 7, det er tidkrevende, og fallgrubene er mange (her snakker vi av erfaring).
Tast inn produktnøkkelen.
Så er det bare å lene seg tilbake og vente på at installasjonen skal fullføres. På vår tre år gamle Acer Aspire 7735Z med Pentium Dual-prosessor, tok det rundt 20 minutter.
Ett av de siste trinnene er gjenkjenning og konfigurasjon av maskinvaren.
Når dette trinnet er unnagjort, kan du velge din personlige favorittfarge, og gi PC-en et unikt navn.
Du vil nå få muligheten til å lage brukerkonto. Merk at hvis du har tilgang til nett vil du få muligheten til å logge deg på med din Windows Live- konto. Da får du muligheten til å synkronisere innstillinger mellom PC-er, og du får også muligheten til å laste ned app-er fra Windows Store.
Du kan enten velge Express Settings, eller Customize - hvis du liker å ha full kontroll (ja, der er vi)
Hvis du velger tilpasset oppsett, får du muligheten til å skreddersy en rekke innstillinger. Legg merke til On/Off-bryterne, som er optimalisert for berøring.
Dette er den nye startmenyen i Windows 8, og som møter deg første gang du starter operativsystemet etter installsjon.


Samleside: Windows 8