Vi har prøvd Google Glass

– Når du trer titan-innfatningen over nesetippen skjønner man fort at Google er inne på noe, sier journalist Marius Jørgenrud i digi.no.

Google-brillene har både kamera, mikrofon og høyttaler og gjør at man kan utføre en rekke operasjoner uten å løfte så mye som en finger. Foto: Per Ervland
Google-brillene har både kamera, mikrofon og høyttaler og gjør at man kan utføre en rekke operasjoner uten å løfte så mye som en finger. Foto: Per ErvlandVis mer

Vårt søstermagasin digi.no var blant de første i Norge som fikk prøve det som for mange var er vår tids største teknologinyvinning – Google Glass er briller fra Google som projiserer informasjon i det normale synsfeltet, og som kan brukes til en rekke ting.

SAMLESIDE: Google Glass

Paret med en smarttelefon kan brillene brukes til å besvare samtaler, sende meldinger og mer til, og brillene gir også lett tilgang på Googles talestyrte søkefunksjon der man kan be om alt fra kjøreruten til Hafjell eller spørre om hvor stort innbyggertallet er i Portugal. På siden sitter også et kamera, slik at man med enkelhet kan ta bilder eller filme det man ser gjennom brillen.

Produktet blir neppe å få kjøpt i år – de få som har fått mulighet til å være med som testpiloter for Google Glass har nå vært nødt til å bla opp 1.500 dollar for den såkalte «explorer»-utgaven.

I videoen under får du se hvordan det gikk da digi.no-journalist Marius Jørgenrud satte seg ned med Christine Sørensen fra Google.

 

Vil du lese mer om Google-brillene, deler digi.no sine inntrykk her:

Her prøver vi Googles teknobrille (digi.no)