Vi gir bort Wimp-invitasjoner!

I dag åpner betatestingen for fullt.

Ved å tilby uante mengder musikk, har Spotify tatt verden med storm. Tjenesten lar deg spille av flere millioner sanger, enten ved at du betaler eller godtar at du hører reklame nå og da.

Men de er ikke lenger alene. Det norske selskapet Aspiro står bak konkurrenten Wimp, som vi tidligere har omtalt på DinSide. Tjenesten leveres i samarbeid med Telenor og Platekompaniet, som tidligere i vår lanserte en konkurrent til iTunes.

I likhet med Spotify gir også Wimp deg muligheten til å spille hvilken som helst av flere millioner sanger akkurat når det passer deg (og jaggu har de ikke Pink Floyd og Metallica også), men Aspiro har tidligere uttalt at Wimp nok ikke blir tilgjengelig som reklamefinansiert gratisversjon. Programmet er en Adobe AIR-applikasjon (som fungerer både på Windows, OSX og Linux) og har i våre øyne et mer attraktivt grensesnitt visuelt sett, der det er større fokus på album.

Dog mangler Wimp noe Spotify er gode på - muligheten til å samarbeide om å lage spillelister og sende URL-er til enkeltsanger (det går med album og spillelister).

Vi gir bort Wimp-invitasjoner!


I tillegg spiller Wimp ball med den populære musikktjenesten Last.fm, slik at du også kan få anbefalt musikk ut fra det du hører på, og du kan også kjøpe låtene i MP3-format direkte slik at du kan overføre dem til MP3-spilleren eller telefonen din. Da vi snakket med Aspiro sist, kunne Per Einar Dybvik, CIO, også avsløre at det etter hvert vil komme et API som gjør at flere enheter kan spille av musikk fra musikktjenesten.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Siden vi først testet Wimp har også programmet blitt finpusset og en del feil er rettet, men før den offisielle lanseringen vil gjerne skaperne av Wimp at flere skal teste tjenesten; også fordi de må teste hvordan løsningen skalerer når mange bruker tjenesten samtidig.

Vi har betakontoer

DinSide har fått 50 betanøkler å dele ut til Wimp, og disse nøklene vil gi deg ubegrenset tilgang til all musikken ut september. Et krav er at du er nødt til å ha et norsk mobiltelefonabonnement.

For å være med i trekningen fyller du enkelt og greit ut dette skjemaet. Vi lover på tro og ære ikke å sende deg flere e-poster annet enn en hyggelig en hvis du blir trukket ut som vinner.

Oppdatert:
Invitasjonene er nå delt ut. Hvis du vil se fremgangsmåten for hvordan vi foretok trekningen, har vi skrevet et lite innlegg i Tumblr-bloggen vår.