Vi bygger Gamer-PC

Den gamle PCen var ikke lenger i stand til å henge med på stadig økende krav fra nye spill. Tiden var inne for å bygge en ny maskin fra bunn av. Les om komponentvalg, bygging og testing.

Den gamle PCen hadde gjort jobben sin for husets gamer et par år, og var bygget på et hovedkort fra MSI, prosessoren var en Athlon XP2500, 1,5 GB RAM og grafikkortet var et ATI Radeon 9600XT. Lydkortet var et Soundblaster Audigy og disken var en Samsung SpinPoint på 160 GB.

Men med HalfLife2 og spesielt BattleField 2142 ble det etter hvert irriterende å måtte justere ned alle grafikk-parametre for å komme i nærheten av en framerate som ga flyt.

Etter å ha testet vår nye testPC KÅRE med ATI X1900XT ble det helt klart at den gamle maskinvaren var gått ut på dato.

Hva slags prispunkt på maskinvaren?

Å oppgradere den gamle PCen var uaktuelt. Med forrige generasjon prosessor og AGP ville en oppgradering ikke løse problemene, men bare utsette kjøp av ny maskin.

Derfor bestemte vi å satse på å finne maskinvaren av siste generasjon, til et prisnivå som ga mest for pengene.

Det innebærer alltid at man ikke velger det aller beste, siden de siste 10% av ytelse gjerne øker prisen med 50%. Det merkes altså mye mer på kontoen enn i spillingen, så "det beste av alt" var utelukket.

Derfor valgte vi det nest heftigste grafikkortet, siden litt kraftigere ytelse koster 50% mer.

Prosessoren E6400 på 2.13 GHz er kraftig nok til dette bruksområdet i dag, neste trinn på listen 2.4 GHz koster 700 kroner mer og så er det et hopp på hele 1900 kroner til 2.67 GHz. Vi ser for oss en prosessoppgradering om et år, til en hyggelig pris.

Vi valgte altså ikke å bygge en kompormissløs Hard-Kåre, men en som er nærmest mulig det optimale forholdet mellom pris og ytelse.

Våre komponentvalg

Hovedkortet vi valgte er et Gigabyte GA-965P-DS4. På dette installerte vi en Intel Core 2 Duo E6400 2.13GHz, en kjøler fra Zalman og 2 GB Corsair TWIN2X 6400C4 DDR2

Vi bygger Gamer-PC


Skjermkortet er et XFX GeForce 8800GTS

Vi bygger Gamer-PC


Vi bygger Gamer-PC

Lydkortet er et Creative X-Fi Fatal1ty FPS PCI, men vi har droppet koblingsboksen for montering i en av front-brønnene.


Harddisken er en Western Digital 10 000 RPM Raptor 150GB SATA med 16MB hurtigminne.

Vi bygger Gamer-PC


Den henger i gummiforinger som sklir inn i et sett med "renner" i kabinettet. Støydempende og praktisk.

Vi bygger Gamer-PC


Vi valgte også en NEC AD-5170 DVD-brenner og en Seasonic S12 strømforsyning på 500W

Kabinettet var fra LianLi og utstyrt med hele fire vifter. Vi bruker bare to av disse, i front og på baksiden. Toppviften er ike koblet til og braketten med sideviften er demontert og lagret til eventuelle påkommende tilfeller.

Vi bygger Gamer-PC


Vi bygger Gamer-PC


Kabinettet er elegant og uten dikkedarier, det er riktignok tilkoblinger for lyd, USB og FireWire i fronten, men dette er skjult under et lokk.

Vi bygger Gamer-PC
Vi bygger Gamer-PC
Baksiden er som den skal være, ikke noe å bemerke her.

Vi bygger Gamer-PC


Vi har hittil bare kjørt innledende tester av PCen, vi skal grave oss litt mer ned i maskinen før vi kjører en full runde.

De innledende resultatene finner du her.
Testing av våre utvalgte spill finner du her