Vi bygger akryl-PC

To akrylplater, fire søyler og noen pinner på toppen. Luftig og lekkert, eller rett og slett en tåpelig støvsamler? Se bildene og bedøm selv.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

PC-kabinetter finnes i de underligste fasonger, og i enkelte miljøer er det uhørt å ha en PC i sedvanlig grått eller sort utførelse. Det er imidlertid sjelden vi får kabinetter på testbenken som er så luftig som dette bZerk kabinettet fra Microplex/Netshop.

Kabinettet skal i følge selskapet være 100% designet av dem selv. Og målgruppen? I følge Microplex er det teknikere, overklokkere, stilbevisste - og alle som ønsker noe som ikke alle andre har. Prisen er 595 kroner i nettbutikken Netshop.no.

Åpen løsning

Ville du hatt en slik sak på pulten din?
Ville du hatt en slik sak på pulten din? Vis mer


Det mest spesielle er imidlertid at "kabinettet" ikke har vegger. Det består ganske enkelt av to akrylplater, den nederste monterer du hovedkortet på, mens fire søyler holder topplaten oppe. På toppen sørger åtte akrylpinner for at optisk drev og harddisk holdes på plass i tårn.

Strømforsyning må du imidlertid besørge selv. Denne skal ikke fastmonteres, men hvile på toppen på seks gummiknotter som følger med i pakken. Strømforsyningen vi brukte har en stor 12 cm vifte i bunnen, og derfor måtte den ligge opp-ned, med vifta i været.

Det følger med gummierte vibrasjonsisolerende skruer som påmonteres drevene. Disse skyves enkelt på plass mellom akrylpinnene på toppen, og skruene hviler i spor i pinnene. Det er plass til totalt tre 3 1/2"-enheter og to 5 1/4-enheter.

Unngå kabelspagetti

Vi bygger akryl-PC

  1. Slik bygde vi akryl-PCen


Alle kabler fra strømforsyning, harddisk og optiske drev føres gjennom tilpassede hull i topplaten. For å unngå den verste kabelspagettien følger det med et par kabelsamlere med limputer, som kan festes på egnede steder.

Kreativt? Absolutt. Den store fordelen er at behovet for kjøling er langt mindre i en åpen løsning som dette, og dermed kan man klare seg med svært beskjedne kjøleløsninger. Samtidig førte løsningen til en del utfordringer da vi testet den.

>>Her ser du hvordan det gikk

Takk til Microplex/Netshop for utlån av kabinettet!

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!