Vesentlig oppgradering av MS MediaPlayer

Microsoft MediaPlayer har så langt vært et ganske enkelt verktøy for å spille av diverse lyd- og videoformater på PCen. Men nå ønsker Microsoft at MediaPlayer skal bli mye mer, og versjon 7 inneholder Internett-radio, CD-opptak, Media Guide og mer til.

For en tid tilbake var det en heftig krangel mellom Microsoft og selskapet RealNetworks som lager konkurrenten RealPlayer. Krangelen oppsto fordi MediaPlayer registrerte seg selv som standard avspiller også av RealPlayer-innhold. Spørsmålet nå er hva som vil skje, siden Microsoft i den nye versjonen sin på mange måter kopierer alle funksjonene i RealPlayer og tilleggsprogrammet RealJukebox i én pakke.

Komplett multimedialøsning

MediaPlayer 7 skal kunne fungere som et komplett startsted for alle typer multimedia, og her er høydepunktene:

  • Komplett avspiller: håndterer alle typer video og lyd som enten er lastet ned fra Internett eller som spilles av via Internett som en kontinuerlig strøm.
  • CD-avspilling og digitalt opptak: MediaPlayer kan spille av vanlige musikk-CDer og konvertere innholdet til et digitalt format som lagres på harddisken (gjøres fortløpende). Dette har vi allerede sett på RealNetworks Jukebox.
  • Bibliotek: MediaPlayer har en rekke funksjoner for å organisere alle typer video og lyd som finnes på PCen.
  • Media-Guide: Nå får du et startsted for å finne ulike typer multimediainnhold på nettet direkte i spilleren. Dette er også noe vi har sett i RealPlayer allerede.
  • Internett-radio: Du vil finne linker til over 1.500 radiostasjoner i spilleren.

I tillegg til dette, er det en lang rekke små forbedringer, som blant annet lar deg skifte utseende på selve programmet (eng. skins). Dette ble introdusert av Nullsoft på deres Winamp MP3-avspiller, og har siden blitt plukket opp av flere andre utgivere av avspillere.

Det er med andre ord ingenting revolusjonerende nytt i MediaPlayer versjon 7, selv om den er vesentlig forskjellig fra tidligere utgaver av Microsoft MediaPlayer. Det som likevel kan sikre suksessen for Microsoft, er at denne utgaven skal bli en integrert del av Windows Millenium som slippes i juni. Vi har nemlig en mistanke om at de fleste bruker det som følger med i operativsystemet, fremfor å laste ned mange MB fra en konkurrent.

Programmet har nok også til hensikt å markedsføre Microsofts eget alternativ til MP3, ASF. Dette formatet kan faktisk komprimere enda mer effektivt enn MP3 og har diverse funksjoner for å hindre piratkopiering av innhold. Vi har tidligere testet ASF-formatet, og i denne artikkelen kan du lese om våre erfaringer.

Full av bugs

MediaPlayer 7 foreligger i beta, og kan lastes ned fra denne siden. Men vær litt forsiktig. Vi har prøvekjørt, og betautgaven er full av feil. Den krasjer til stadighet, og egner seg ikke til å bli installert på en maskin som du bruker til noe viktig. Den endelige utgaven kommer i slutten av april.