Verdens tynneste OLED-skjerm?

Vel, det kan i hvert fall ikke være langt unna. Og den er er bøybar.

Den store OLED-revolusjonen i TV-bransjen er foreløpig satt på vent, i hvert fall ut til massemarkedet. I februar trakk f.eks Sony sine OLED TV-er fra det japanske markedet, og det er kun en uke siden vi stilte det høyst betimelige spørsmålet om hva som egentlig skjer med OLED.

Høye utviklings/produksjonskostnader og ikke minst det faktum at dagens LED-teknologi allerede har kommet svært langt, er selvsagt noe av forklaringen her. Men OLED-fansen behøver ikke å fortvile. I kulissene jobber nemlig selskapens utviklingsavdelinger hardt med å utvikle og forbedre OLED-teknologien, og da spesielt på små skjermer - hvor behovet per i dag anses størst.

80 mikrometer tykkelse - og ja, den kan rulles!

For denne prototypen fra Sony er definitivt den tynneste og samtidig mest imponerende vi har sett så så langt. Men ikke tro på oss, se videoen og døm selv:


Sony oppgir altså en tykkelse på 80 mikrometer - som omtrent tilsvarer størrelsen på et menneskehår. (Mikrometer er mao. en måleenhet for svært små avstander. I følge Wikipedia tilsvarer en mikrometer 0,001 millimeter.)

Skjermstørrelsen er forøvrig på 4.1 tommer, og det er unektelig noe spesielt å se hvordan skjermen fortsatt spiller av videosnutten samtidig som den rulles fram og tilbake.

Flere fakta om Sonys prototype får du her.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Se også:
Sony trekker sine OLED TV-er
Hva skjer med OLED?.