Den er knapt en centimeter på det tykkeste og har en vekt på 870 gram. De øvrige spesifikasjonene ser lovende ut. Meget lovende. Foto: Produsenten
Den er knapt en centimeter på det tykkeste og har en vekt på 870 gram. De øvrige spesifikasjonene ser lovende ut. Meget lovende. Foto: ProdusentenVis mer

Verdens tynneste og letteste 13-tommer

Se opp for dette PC-merket.

Den taiwanske PC-produsenten Inhon er sannsynligvis et nytt bekjentskap for folk flest her hjemme, men det kan forandre seg når deres Blade 13 Carbon kommer på markedet i vår. Dette er en 13-tommers Ultrabook som produsenten hevder skal være verdens tynneste og letteste.

Vekta er på beskjedne 870 gram, og PC-en måler like under én cm på det tynneste, og 1,07 cm på det tykkeste. Det er to millimetre tynnere enn de tynneste PC-ene på markedet i dag, skriver Engadget. Det høres kanskje ikke så mye ut, men er helt klart merkbart på dette nivået.

Les også: Ikke la deg lure av PC-annonsene

Slitesterkt materiale

Chassiset er laget av karbonfiber og en lett magnesium/litium-legering, og er hovedårsaken til den lave vekten. Karbonfiber er kjent som et svært sterkt materiale, som blant annet er mye brukt i fly.

Skjermen er av IPS-typen og har full HD-oppløsning (1920 x 1080). IPS-skjermer har som regel blant annet langt bedre innsynsvinkler enn TN-skjermer som finnes i rimeligere bærbare.

Flere bilder:

Bra potent

På innsiden sitter en Intel Core i5-3337U eller Corei i7-3537U-prosessor, 4 GB RAM og en 128 eller 256 GB SSD. Maskinen har 2 USB 3.0-porter og 1 USB 2.0-port. Den eneste skjermutgangen er en MiniDisplayport, du trenger altså en HDMI-overgang dersom du skal koble den til TV-en din.

Artikkelen fortsetter under annonsen

For øvrig støtter den trådløst nett (b/g/n), Bluetooth 4.0 og NFC.

Maskinen kjører Windows 8, og et 4-cellers batteri skal holde til rundt 6 timer variert bruk mellom hver lading, lover produsenten.

Om vi kommer til å se den på det norske markedet er heller tvilsomt, men den dukker i hvert fall opp på markedet i Taiwan i mai - og prisen starter på rundt 7800 kroner. Vi får i hvert fall håpe at den kan tjene som inspirasjon for de mer etablerte PC-produsentene.

Du finner flere bilder Hos produsenten.

Her finner du våre ferske Ultrabook-tester