Verdens tynneste bærbare PC

Synes du at den bærbare PCen din er for stor og klumpete? Da bør du kanskje vurdere å bytte den ut med denne nye modellen fra Sharp.

Verdens tynneste bærbare PC

Med en tykkelse på knappe 1,8 cm og en vekt på 1,36 kg, er Sharp i ferd med å innskrenke grensene for bruk av begrepet "bærbar".

For det er ingen lettvekter i teknisk forstand det er snakk om; PCen med den kryptiske betegnelsen Mebius PC-MT1-H1 har en innebygget TFT-skjerm på 12,1" som klarer 1024x768 punkter. Prosessoren er en 500 MHz Intel Mobile Pentium III, og maskinen er utstyrt med 128 MB RAM og en romslig 20 GB harddisk. I tillegg har den alle de andre egenskapene som du kan forvente av en bærbar PC i dag, som to USB-porter, nettverksport og egen CompactFlash-leser(!)

Men for å holde størrelsen på et absolutt minimum, må du klare deg med ekstern diskettstasjon og CD-ROM.

Batterilevetiden er oppgitt til akseptable 3.3 timer ved vanlig bruk. Sharp vil også lansere en modell basert på en prosessor fra Transmeta Crusoe, og hevder at denne vil ha en batterilevetid på inntil 10 timer med standardbatteriet.

De nye bærbare PCene fra Sharp blir å finne på det japanske markedet i juni, og prisen ventes å ligge et sted mellom 15-20.000 omregnet i norske kroner. Vi har ingen opplysninger om når de blir å se i butikkene her hjemme.

Artikkelen fortsetter under annonsen

(Kilde: IDG)