Verdens sikreste minneplugg?

Kan kokes og kjøres over, og destruerer dataene om noen prøver å åpne den.

Roger Valderhaug i Bedriftssystemer viser frem IronKey.
Roger Valderhaug i Bedriftssystemer viser frem IronKey. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Utbredelsen av minneplugger, USB-stikker, minnepinner, minnepenner (kjært barn har mange navn) har eksplodert de siste par årene. Kapasiteten blir stadig større, men det er ikke så mange som snakker om datasikkerhet når det lansereres nye plugger.

I utgangspunktet er det nemlig null sikkerhet knyttet til disse minnepluggene. Hvem som helst kan putte en mistet minneplugg i en ledig USB-port, og få tilgang til alt innholdet på sekunder.

Les også: Minneplugg med kodelås

Supersikkerhet

Det amerikanske selskapet IronKey Inc har imidlertid sikring av minneplugger som spesialfelt, og deres IronKey anses å være den aller sikreste, i følge produsenten selv. For ikke nok med at innholdet krypteres både i program- og maskinvare (AES CBC), den skal tåle både vann, støv og støt.

Den kan til og med kokes og kjøres over, skal vi tro selskapet Bedriftssystemer, som nylig inngikk en avtale med IronKey om distribusjon i Norge.

Roger Valderhaug i Bedriftssystemer viser frem IronKey.
Roger Valderhaug i Bedriftssystemer viser frem IronKey. Vis mer

(Fortsetter under bildet)

Når du putter pluggen i en ledig USB-port, blir du automatisk spurt om passord. Og skulle du være så klønete å taste feil passord mer enn tre ganger, så destrueres all informasjon som er lagret.

Og hvis uvedkommende prøver å åpne metallet rundt minnepluggen for å få ut informasjonen på den måten, destruerer enheten seg selv, i følge selskapet.

Destruere via Internett

IronKey inneholder også flere sikkerhetsapplikasjoner, og i en egen Enterprise-utgave får du også et online administrasjonssystem som skal gjøre det mulig å destruere minnepluggen så snart den puttes i en datamaskin, uansett hvor i verden det måtte skje.

I YouTube-videoen under ser du hvordan det hele fungerer i praksis:


IronKey koster fra 470 til 1770 kroner inkl mva, og kommer i størrelser på 1, 2, 4 og 8 GB. Mer informasjon hos Bedriftssytemer.

Hvis du synes dette blir for dyrt og hi-tech for dine behov, kan du enkelt kryptere innholdet på en helt vanlig minneplugg ved hjelp av et gratisprogram.