I "kjelleren" i PCen ligger et fullblods kjøleaggregat.
I "kjelleren" i PCen ligger et fullblods kjøleaggregat.Vis mer

Verdens raskeste PC?

Amerikanske KryoTech lanserer nå en PC med overklokket 1.2 GHz Athlon Thunderbird prosessor med aktiv kjøling. Dermed har de igjen klart å presse prosessorytelsen til usannsynlige høyder.

Det er ikke noen hemmelighet at Intel og AMDs prosessorer som regel klarer langt høyere klokkehastigheter enn de som oppgis. For mange har det gått sport i å overklokke prosessoren mest mulig, og det finnes en rekke steder på nettet som gir deg oppskriften på slike operasjoner.

Mens noen har dette som en hobby, prøver andre å leve av det.

KryoTech har spesialisert seg på å levere PCer med sterkt overklokkede prosessorer. For å oppnå stabile forhold, har alle PCene installert et aktivt kjølesystem, som kjøler prosessoren ned til frysebokstemperatur og vel så det. Les mer om teknologien og vår test av løsningen i denne artikkelen .

1.7 GHz Athlon – og mer i vente!

Siste prosjekt fra KryoTech er et system bygd rundt en overklokket 1.2 GHz AMD Athlon prosessor. Den aktive kjølingen har gjort det mulig å presse hastigheten opp med 500 MHz, til utrolige 1.7 GHz.

Men Kryotech gir seg ikke med dette. Allerede i begynnelsen av neste år skal selskapet lansere et system med ColdCache, basert på to prosessorer som kjører på 2x2 GHz.

Noen som føler at de trenger mer kraft til å kjøre Word?

Kontroll Elektro er forhandler av Kryotechs systemer her i Norge.