Verdens minste PC?

NYHET: Nå introduseres maskinen som betegnes som verdens minste multimedia-PC. Vidunderet veier under en kilo og er ikke større enn fire CD-cover lagt oppå hverandre.

Ezgo (uttales EasyGo) skal ha full PC-funksjonalitet uten at den tar opp noe plass i stuen. I motsetning til Espresso Mini-PC som vi omtalte tidligere i sommer, har Ezgo innebygget CD-rom (evt. DVD-spiller). Diskettstasjon må du imidlertid ha utenom dersom du har behov for det.

Ezgo kan leveres med alle FCPGA-prosessorer fra Celeron eller Pentium, avhengig av hva du foretrekker. TeleLink Norge, som er den norske importøren, opplyser til DinSide at PCen snart også vil kunne leveres med Pentium 4-prosessor.

Skjermkortet støtter oppløsning på opptil 1280*1024 piksler og har TV-utgang (S-video/AV) i tillegg til vanlig skjermtilkobling. Skjerm er det ikke plass til på 157 x 146 x 45 millimeter, så den må du skaffe i tillegg.

I PCen sitter et 3D stereo lydkort, et 56K modem samt nettverkskort. Kommunikasjon til og fra PCen kan også gjøres gjennom de to IR-portene eller de to USB-utgangene som finnes. For øvrig finnes det en seriell- og en parallellport.

Test kommer

PCen skal jo ikke bare være liten og pen å se på, den må også kunne brukes til noe fornuftig. Derfor leveres den med Windows 98/Me/NT/2000 eller Linux. Øvrig programvare må kjøpes utenom.

Prisen er foreløpig ukjent, men maskinen vil være i salg fra slutten av måneden hos hovedforhandleren Santec Micro Group. Vi i DinSide vil samtidig få inn et eksemplar til test. Dersom nysgjerrigheten tar overhånd innen den tid, kan du sjekke Ezgo.no for mer informasjon.

Artikkelen fortsetter under annonsen