Verdens minste minneplugg?

Både liten og stor på én gang

Minneplugger (som kalles mye forskjellig, men altså er en USB-plugg med innebygd minne) har fått stadig større kapasitet. Men de er beregnet på å kobles til, bli lest fra eller skrevet til, og så drar man ut pluggen. Lar man den sitte i kan den brekke eller i verste fall ødelegge USB-kontakten på PC-en - spesielt hvis vi snakker om en bærbar.

Mange kunne nok tenkt seg å ha en minneplugg med stor kapasitet sittende i den bærbare, som en ekstra disk. Spesielt gjelder dette de minibærbare, som ofte har liten lagringskapasitet.

Store 'n go - Netbook Storage

Verbatim, som eies av Mitsubishi Chemicals og har utviklet lagringsmedier siden diskettene rådde, har en omfattende serie av forskjellige minneprodukter.

Tidligere har vi testet raske SSD-kort som passer rett i ExpressCard på bærbare, og er raskere enn de interne diskene. Kortet stikker ikke ut av maskinen og kan sitte i permanent. Du kan lese vår test her.

Nå lanserer Verbatim en minimal USB-basert minneplugg som bare stikker noen millimeter utenfor USB-porten. Dermed kan den også sitte i hele tiden og fungere som nesten-permanent ekstra lagring.

Verdens minste minneplugg?


Minnepluggen kommer i tre forskjellige størrelser 8 -16 og 32 GB.

Den vil bli vist fram på IFA-messen i Berlin 3-8 september.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Verdens minste minneplugg?


På messen vil Verbatim også vise flere smarte minnepdukter, blant annet en som også fungerer som en dokumentklype.

Portable harddisker, hjemme-NAS og 100 GB Blu-ray lagringsmedia er også blant produktene som lanseres på messen.

Priser og leveringstid er i skrivende stund ikke kjent.

Kan en minneplugg erstatte harddisken?