Verdens mest innovative mus?

MINITEST: Denne oppfinnelsen er på mange måter genial, i hvert fall i teorien. Hvordan fungerer den i praksis?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
image: Verdens mest innovative mus?
image: Verdens mest innovative mus?


Ikke alle er like fortrolige med å bruke pekeplater og styrepinner på bærbare PCer. Enkelte har så store problemer med å bruke disse at eneste løsning for dem er å ha en mus tilgjengelig i PC-vesken.

Enkelte strener fra møte til møte, med PCen i hånden eller under armen. Museavhengige vil da måtte bære musen løst, eventuelt ha den liggende på lokket, eller slepende langs gulvet. Er musen trådløs, blir den som regel gjenglemt.

Denne får plass inni PCen

Newton Peripherals har laget en finurlig løsning; en mus som er fire millimeter tykk og får plass i en kreditkortlomme i portemonien din. Det er naturligvis ikke der produsenten tenkte du skulle oppbevare den, men i ett av PCens hulrom som de færreste av oss bruker til noe som helst; PC Card-spalten. Når den klikkes på plass i spalten blir den usynlig, og samtidig lades batteriet. Smart!

image: Verdens mest innovative mus?HP har liseniert museoppfinnelsen, og satt sin egen logo på den. Nå er den ute på markedet også her hjemme, under det ganske naturlige navnet HP PC Card Mouse. Det er snakk om en fullverdig mus, med to knapper - det bare det at den er fullstendig flat. På undersiden sitter et ben som vippes opp når den brukes. Dermed blir den skråstilt og blir enklere å håndtere - men noe ergonomisk briljant løsning er dette ikke.


I praktisk bruk

Det er selvsagt snakk om en optisk mus, og den kommuniserer med PCen via Bluetooth. Undertegnedes bærbare PC har ikke Bluetooth innebygd, så jeg testet den mot en Mac Mini med Windows XP som jeg har stående på hjemmekontoret. Ved å holde inne "Connect"-knappen på undersiden ble den raskt oppdaget og installert, ingen drivere var nødvendig.

image: Verdens mest innovative mus?


Musen fungerte både rett på bordplaten og på musematte. Reaksjonstiden var ikke alltid like god, så presisjonsarbeid med denne musen kan du glemme. Men er du avhengig av å bruke mus for i det hele tatt å få kontroll over PCen din, kan den likevel gjøre nytta si.

HP PC Card Mouse koster rundt 500 kroner inkludert mva.

Se også DinSides store musekavalkade!

[Ugjyldig objekt (debatt)]