Verdens første Windows 98-program

Allerede før Windows 98 er på markedet, har Microsoft gjort ferdig sin "98-forbedring". Microsoft Plus! 98 inneholder blant annet et skikkelig antivirus-program, muligheten til å benytte komprimerte mapper og mye annet. Og enkelte totalt unyttige ting...

Om vi syntes at 490 kroner i utgangspunktet var litt mye å betale for et lite tilleggsprodukt til Windows 98, har programmet én funksjon som i seg selv er verdt prisen, nemlig en fullstendig utgave av McAfee VirusScan. Dette er et av de bedre antivirusprogrammene på markedet, og du får med seks måneders oppdatering på kjøpet. Riktignok har lang erfaring vist oss at frykten for virus er sterkt overdrevet, men det er uansett fornuftig alltid å ha et virusprogram installert på PCen.

Større diskplass

En av de mest nyttige funksjonene i Plus! 98 er muligheten til å benytte komprimerte mapper. Disse er litt tregere i bruk enn "vanlige" mapper, men gir deg plassbesparelse på mellom tyve og femti prosent. De er tilgjengelig direkte fra Windows, og du slipper altså såkalt "unzipping" for å åpne dem.

Denne funksjonen er ikke like avansert som tilsvarende i NT -- hvor ukomprimerte og komprimerte mapper kan brukes om hverandre -- men det er uansett nyttig å kunne sørge for at mindre brukte mapper kan gjøres mindre og flyttes.

Plus! 98 har også en enkel utgave av det allerede enkle billedprogrammet Picture It og litt mer avanserte "oppryddingsrutiner" enn hva som finnes som standard i Windows 98. Her dreier det seg om programmer som automatisk rydder opp på harddisken, fjerner unødvendige filer osv. Smånyttig, men ikke akkurat livsnødvendig.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mye unyttig

Skal vi være helt ærlige (og det bør man jo), inneholder Plus! 98 mye totalt unyttig -- akkurat som forgjengeren, Plus! 95. Først og fremst har man jo de såkalte "Desktop Themes", som er pakker med bakgrunner, skjermsparere, ekstra-ikoner, lyder, farger og gudene-vet-hva.

Du kan velge temaer som "Garfield", "Knøttene", "Fashion" osv. Disse temaene har stort sett to ting til felles, de gjør Windows litt vakrere, og de gjør Windows litt tregere. De fleste brukere benytter temaene noen dager, før de går tilbake til standard Windows-oppsett.

Ellers inneholder pakken to svært enkle spill, og en forenklet utgave av Microsoft Golf 98. Det inneholder også en CD-spiller som automatisk laster ned informasjon om CDene du spiller fra nettet.

I det store og hele er Plus! 98 ikke noe viktig produkt, men når du for 490 kroner blant annet får et fullstendig antivirusprogram, mappekomprimering (som vi egentlig skulle ønske var standard i '98), oppryddingsprogram og masse unyttige greier, er det faktisk verdt pengene.