- Verdens enkleste speilrefleks

Nikon lanserer nytt og brukervennlig speilrefleks, navnet er D3000.

For å møte etterspørselen etter et kamera som bare tar gode bilder, uten å måtte kunne noe om manuelle innstillinger, lanserer Nikon nå modellen D3000. Kameraet erstatter D60, men er utstyrt med forbedret skjerm og autofokus-system.

– Dette kameraet avkrefter oppfatningen om at digitale speilreflekskameraer er kompliserte, og dermed kan du i stedet fokusere på å ha det gøy når du fotograferer, forteller Bjørn Mangset, Country Manager for Nikon Norge.

Innebygd instruksjonsbok

Det er de mange forhåndsprogrammerte motiv-innstillingene som sørger for dette. Dessuten har kameraet en egen guide-modus, eller innebygd instruksjonsbok. Denne skal hjelpe uerfarne brukere til å oppnå bedre bilder, og utvikle seg som fotografer, hevder Nikon i en pressemelding.

Dessuten har kameraet innebygd redigeringssystem, som blant annet kan brukes for å fikse eksponering og fjerne røde blitsøyne.

- Verdens enkleste speilrefleks


Her er noen viktige tekniske spesifikasjoner:

- 10,2 megapiksels CCD
- 11-punkts autofokussystem
- Automatisk rens av CCD
- Umiddelbar oppstart
- High Speed fotografering, 3 bilder pr sekund
- 3" LCD-skjerm
- ISO 100-1600

D3000 har imidlertid ikke LiveView og videoopptak.

Kameraet kommer i butikkene 28. august, veil pris er 4990 kroner med 18-55 II-objektiv, og 300 kroner mer dersom du vil ha samme objektiv med innebygd bildestabilisator (18-55 VR).