Verdens enkleste skjermdump?

Smart nettjeneste når du må ta bilde av en nettside.

Som teknologijournalist tar jeg nok flere skjermdumper enn de fleste, og min favoritt er mac-programmet Skitch, som vi har omtalt i denne artikkelen.

Noen ganger er man imidlertid ikke ved sin egen maskin der favorittprogrammet er installert, og i så måte er dagens godbit veldig kjekk.

Aviary.com er en nettjeneste som byr på avansert bildebehandling rett i nettleseren, og nylig lanserte de en helt ny måte å ta skjermdumper av en nettside på.

Alt du trenger å gjøre, er nemlig å sette aviary.com/ foran adressefeltet til siden du vil ta bilde av. Deretter henter Aviary hele nettsiden (ikke bare det som er synlig) og presenterer den i et redigeringsvindu der du kan sette på streker, piler, rundinger, tekst etc., i tillegg til at du kan beskjære bildet slik at du får med delen som er essensiell.

Artweaver - gratis Photoshop-klone

Lagre på nett

Dernest kan du enten lagre det ferdige bildet på maskinen din, eller hos Aviary. Derfra kan du dele skjermdumpen på en rekke sosiale nettsteder, og du får også opp kode du kan bruke for å embedde ("bake inn") bildet på bloggen din etc.

Under har vi laget en liten demonstrasjonsvideo som viser hvor enkelt skjermdumper fungerer med Aviary:


Enklere blir det nesten ikke. Det eneste minuset vi klarer å finne, er at tjenesten noen ganger bruker ganske lang tid på å prosessere nettsiden du skal ta skjermdump av, i tillegg til at vi godt kunne tenke oss litt bedre JPEG-kvalitet på skjermdumpen, men dette er kun tilgjengelig for de som betaler $25 i året.

Artikkelen fortsetter under annonsen

PS! Du kan også bruke Firefox-utvidelsen Talon for å få tatt skjermbildene enda raskere.