Det nye Lexmark-blekket koster 169 kroner, og én patron er nok.
Det nye Lexmark-blekket koster 169 kroner, og én patron er nok.Vis mer

Verdens enkleste fargeskriver?

Mens konkurrentene lager mer og mer avanserte skrivere, går Lexmark motsatt vei. Enklere enn dette blir det neppe.

Lexmark har de siste årene levd litt i skyggen av konkurrentene HP, Canon og Epson når det gjelder fotoblekkskrivere. Nå kan det se ut som om de ønsker å gå en annen vei, og vil gjøre utskriftsjobben enklest mulig, i stedet for å fokusere på fotokvalitet.

Selskapet lanserer nå en ny blekkskriver og en multifunksjonsmaskin som bare bruker én patron for farger og svart/hvitt. Og patronen har i tillegg fått navnet "Nummer 1" for å gjøre det enklest mulig for deg når du skal kjøpe ny patron. Prisen på patronen er samtidig folkelig priset til 169 kroner inkl mva. Lexmark opplyser ikke hvor mange utskrifter den klarer før den må byttes ut.

Billig

Blekkskriveren Z735 (595 kr med moms) og multimaskinen X2350 (799 kr) skriver inntil 15 farge- eller svart/hvitt-sider i minuttet.

Z735 Vis mer


Multimaskinen kopierer med ett tastetrykk, forstørrer/forminsker og skriver ut kantløse fargebilder, eller skanner og sender bilder direkte som e-post. Å korrigere farger og "røde øyne" skal være enkelt å utføre, heter det i pressemeldingen fra Lexmark.

X2350 Vis mer


Feil fokus?

I følge selskapet er det langt flere PC-brukere som er opptatt av enkelhet enn fotoutskrifter. I en spørreundersøkelse som selskapet selv har foretatt, sa hele 69% at enkelhet var viktigst, mens bare 14% brukte skriveren brukte skriveren mest til fotoutskrifter.

- Det er solgt utrolig mange fotoskrivere i de senere år, men oppsiktsvekkende få PC-brukere skriver ut digitalbildene sine, sier markedsdirektør Hans Arvid Rønning i Lexmark Norge.

Samtidig understrekes det at "billig og enkelt" ikke betyr "simpelt". Om dette stemmer får du vite når DinSides testrapport foreligger, forhåpentlig i løpet av august.