Verdens dyreste kameraer

Et auksjonshus i Østerrike har solgt to eldgamle kameraer til fantasipriser.

Publisert
Sist oppdatert

Auksjonshuset Westlicht klarte nylig kunststykket å selge et kamera fra den tyske produsenten Leica for svimlende 336.000 euro, eller 2,6 millioner norske kroner. Kameraet ble solgt til en europeisk samler, og skal være det dyreste Leica-kameraet, og nestdyreste kameraet som er solgt noen sinne.

Verdens dyreste kamera er fra 1839. (Foto: cameraarts.com)
Verdens dyreste kamera er fra 1839. (Foto: cameraarts.com) Vis mer


Kameraet, som var ett av sju kameraer i en serie som ble laget i 1923, er en kompakt modell. Opprinnelig var det tiltenkt det amerikanske markedet, men ble av forskjellige grunner aldri masseprodusert.

Rene billigkameraet i forhold

Men om du synes dette var dyrt, er det ingenting mot verdens dyreste. Det ble også solgt gjennom samme auksjonshus i mai, og det store Daguerreotype-kameraet fra 1839 ble fremstilt av Susse Fréres, og skal være det eldste kameraet beregnet for det kommersielle markedet. Og prisen? 4,4 millioner kroner, åpningsbudet var imidlertid på "beskjedne" 770.000 kroner...

Kilder: fpn.dk, wikipedia.com

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer