STØTTE: Norge får enorm støtte fra hele verden, blant annet gjennom tjenesten PicBadges, som lar brukere endre Facebook-profilbildet sitt.  Foto: Faksimile fra PicBadges.com
STØTTE: Norge får enorm støtte fra hele verden, blant annet gjennom tjenesten PicBadges, som lar brukere endre Facebook-profilbildet sitt. Foto: Faksimile fra PicBadges.comVis mer

Verden støtter oss på Facebook

Over 820.000 mennesker verden over kler seg i rødt, hvitt og blått.

Tragedien 22. juli i år preger ikke bare Norge, men hele verden.

En måte å vise sin støtte på er å forandre profilbildet på Facebook og Twitter.

Det gjøres nå av en enorm mengde mennesker, verden over.

Slik følger du tragedien på Twitter - uten å registrere deg

Flagg, stearinlys og sørgebånd

En av de mest vanlige metodene er å legge et ikon på profilbildet sitt. For å få til dette bruker mange tjenesten PicBadges. Her kan brukerne selv lage ikoner og dele dem med andre.

De mest populære støtteikonene er norske flagg i ulike varianter. DinSides opptelling av de mest brukte på PicBadges viser at over 820.000 mennesker verden over nå pryder Facebook- og Twitter-profilen sin med rødt, hvitt og blått.

Og det blir stadig flere for hver time som går. Det norske flagget preger nå alle topplistene på den populære tjenesten, i tillegg til stearinlys og sørgebånd som det DinSide og våre søstersider bruker i logoene denne uken.

I alle verdensdeler

PicBadges, med over 11 millioner brukere, har også et verdenskart hvor man ser hva brukerne i de forskjellige landene har på sine profiler.

Pass på, hackere utnytter tragedien til å spre Facebook-virus

Dette verdenskartet preges av norske flagg uansett hvilken verdensdel du ser på. Fra Canada i Nord-Amerika til Brazil i Sør-Amerika, Australia, India og Kina i Asia, opp til Russland og ikke minst i hele Europa har folk satt det norske flagget på profilbildene sine.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kartet tydeliggjør et klart poeng: Verden sørger med oss.

SLIK: PicBadges gjør det enkelt å legge et norsk flagg, et stearinlys eller andre støtteerklæringer på Facebook-profilen din.
SLIK: PicBadges gjør det enkelt å legge et norsk flagg, et stearinlys eller andre støtteerklæringer på Facebook-profilen din. Vis mer


Slik gjør du

Om du selv vil vise din støtte via Facebook- eller Twitter-profilen din, er det å bruke PicBadges en enkel metode.

Finn et ikon du ønsker å bruke på PicBadges.com, trykk på det og velg videre "Add to profile picture". Facebook vil spørre deg om du ønsker å gi tjenesten tilgang til profilen din, så logg deg inn i boksen som popper opp og svar at det er greit.

PicBadges vil deretter gi deg muligheten til å fikle på bildet, før du trykker "Publish to Facebook" for å publisere ditt nye profilbilde.

Du kan også bruke tjenesten om du vil endre Twitter-bildet ditt.