Foto: Verbatim
Foto: VerbatimVis mer

Verbatim med 4X CD-RW

Verbatim lanserer sin nye CD-brenner på Comdex denne uken. Brenneren er revolusjonerende på mange måter, og CD-RW begynner nå endelig å bli en stor konkurrent til ZIP-disker og andre uttagbare lagringsmedier.

Som nummer to etter Yamaha, er Verbatim 4420 i stand til å skrive både CD-R og CD-RW med en hastighet på 4X. Med 600 KB pr. sekund begynner den å nærme seg hastigheten til en del trege harddisker. Verbatims brenner er produsert av Mitsubishi og forventes leveringsklar i desember.

LES OGSÅ:

Rask til å lese

Verbatim leser CD-plater med en hastighet på 20X. Det er ikke det raskeste som finnes, men helt klart bra i kombinasjon med den raske skrivehastigheten.

Vi har allerede testet CD-brennere fra Sony og HP som leser med 24X-hastighet, men de skriver CD-RW med bare 2X. Yamaha 4416 (ikke testet ennå) som skriver både CD-R og CD-RW med 4X, leser med 16X. Når vi får inn Yamaha- og Verbatim-enhetene til test, vil vi finne ut hvor reell denne hastighetsforskjellen er.

Raskeste formattering av CD-RW

Både Sony og HP er i stand til å formattere CD-RW-platene på fem minutter. Det er en kraftig forbedring i forhold til den timen eldre modeller benyttet. Hvis Verbatims spesifikasjoner holder mål, setter den ny rekord med utrolige 30 sekunder.

Pakkeskrivingen på CD-RW er ytterligere forbedret med en ny teknikk ("random erase technology") som kan slette og overskrive individuelle filer. Tidligere måtte én og én blokk på flere megabyte endres av gangen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Verbatim og Mitsubishi har helt klart tatt oss til neste nivå med dette produktet. Vi ser frem til å innlemme den i vår fortløpende CD-brenner-test.