Vente på Viiv?


Hei

Jeg leste deres artikkel vedr. Intel Viiv merkede Mediacenter-PC. Jeg er i ferd med å kjøpe et mediacenter og lurer på om det er lurt å vente til Viiv kommer, hva er den store forskjellen.

Jeg finner lite tilsalgs på nettet, vet du noe mer om når disse kommer og om dere skal teste dette snart?

Med vennlig hilsen
Rune

Datadoktoren svarer

Hei Rune,

Som du skriver så er det dårlig med Viiv-PCer på markedet enn så lenge. For som forklart i artikkelen er ikke Viiv maskinvare og programvare, men en merkelapp som skal garantere at delene Viiv-merkede tjenester, programvare og maskinvare fungerer uproblematisk med hverandre, som et velsmurt maskineri. Og dette er jo i og for seg greit. Men et problem enn så lenge er at vi fremdeles ser langt etter bl.a. Viiv-merkede tjenester, som betyr at denne "maskinen" faktisk mangler deler.

Så for tiden er det bare en ting Viiv betyr, nemlig at PCen virker. Den er riktignok også klar for fremtidige Viiv-tjenester, programvare og utstyr, men når og i hvilken form disse vil dukke opp kan vi bare spekulere i.

Det er altså ikke noe en Viiv-PC kan som ikke en vanlig PC med samme spesifikasjonene også klarer. Så hvorvidt du ønsker en Viiv-merket PC er helt opp til deg, men med mindre du er håpløs med alt som har med data å gjøre skulle du kunne klare deg med en "vanlig" mediesenter-PC.

Hvis du har HD-avspilling i tankene er det en ting du uansett bør plukke opp fra Viiv-spesifikasjonene: dobbeltkjerneprosessoren. En Intel Core Duo eller AMD Athlon64 X2 vil sikre deg den ytelsen du trenger en god stund fremover. Angående grafikkort for HD så har vi tatt for oss et par kort HER.

Vi kommer selvfølgelig også til å teste interessante mediesenter-PCer fremover, enten det er Viiv eller ikke.

Hilsen Datadoktoren

Les alle spørsmål og svar