Velger alltid riktig skriver

Har du to eller flere skrivere? Hender det at du velger feil skriver? Da bør du lese videre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hjemme hos undertegnede står det to skrivere. En laserskriver som jeg bruker til dokumenter og lignende, og en blekkskriver som først og fremst brukes til fotoutskrifter.

Unngå bortkastede utskrifter

Det hender imidlertid at jeg glemmer å velge riktig skriver, slik at fotoutskriftene havner på laserskriveren, med begredelig kvalitet på standard papir. Fullstendig bortkastet.

Det er her Automatic Printer Switcher kommer inn i bildet. Dette er et lite gratisprogram som automatisk endrer skriver avhengig av hvilket program du benytter. Hvis jeg for eksempel bruker Photoshop, vil jeg at standardskriver skal være fotoblekkskriveren. Hvis jeg bruker Word, vil jeg at standardskriver skal være laserskriveren.

Slik gjør du det

Alt styres gjennom via lite kontrollpanel, som viser hvilke programmer som kjører for øyeblikket. Du høyreklikker så programmet (eller underprosessen) som du vil tildele skriver, og velger Edit mapping.

Nå får du opp en liste over installerte skrivere. Velg den skriveren du vil bruke, og trykk Okay. Verre er det ikke, men smart - det er det definitivt.

image: Velger alltid riktig skriver


Gratis

Du finner mer informasjon og kan laste ned programmet fra computedsynergy.com. Det fungerer på alle nyere Windows-versjoner, og tar bare sekunder å laste ned for de fleste.

Les også: Nå skjer det endelig noe på skriverfronten igjen