Varm bærbar med utløpt garanti

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hei!

Dama var på besøk i helga, og la merke til at hennes Compac laptop var utrolig varm... tok meg friheten til å innstallere et program for å overvåke temperaturen, og til min overaskelse, lå den på 65*c idle! og den toppet seg på 84*c under litt spilling.

Prøvde å blåse ut litt støv uten at det hjalp. Finner ingen feil på vifte eller noe annet heller.

Garantien gikk ut i august da det bare var 1 års garanti på den. burde denne maskinen leveres på reklamasjon? Snakker her om så varmt at det å bruke touchpad er nesten umulig.

MVH.
Thomas

Datadoktoren svarer

Heisann,

Her høres det ut som det er noe feil med kjølingen ja, og det beste er nok å levere inn datamaskinen for få fikset dette problemet.

Når det gjelder garanti (eller mangelen på garanti) så er det slik at den vanlige forbrukerkjøpsloven gjelder uansett. Denne sier at du kan klage på mangler/feil på varer innen to år. Fristen er dog fem år hvis varen er ment å vare vesentlig lenger enn to år, og det er en bitter pille å svelge for elektronikkbransjen...

Du har riktignok ikke krav på å få dekket en eventuell reparasjon dersom feilen skyldes uriktig bruk, unormal slitasje eller ytre påvirkninger (som lynnedslag), men det er også selgeren som må sannsynliggjøre at feilen er kundens ansvar. Selgersiden må altså dekke reparasjonen dersom de ikke finner årsaken til feilen.

Hilsen
Datadoktoren

Les alle spørsmål og svar