Våre erfaringer

[Ugjyldig objekt (NAV)]

Enkelte emballasjedesignere ser ut til å kjempe for full likestilling med produktutviklerne. Det resulterer i ”pakkeløsninger” som både er en utfordring å komme gjennom for å finne produktet og tilbehøret, og en plast/papirmengde som vokser til flere ganger volumet etter at det har blitt pakket ut. Å pakke produktet inn i den samme emballasjen senere er dessuten på grensen til det umulige.

Men etter å ha funnet fram det egentlige innholdet og funnet fram komme-i-gang-brosjyren gikk det hele så meget bedre.

Det ble anbefalt å installere programvaren først, noe som gikk helt problemfritt på de tre forskjellige PCene vi testet, både med Windows Me og Windows 2000.

Etter omstart koblet vi til dokkstasjonen med USB-kabelen

Vi satte inn batteripakken i kameraet og lot det få lade seg opp i noen timer. Så var det klart å ta noen bilder og teste overføringen til PCen.

Enkelt og funksjonelt

Det interessante var at EasyShare faktisk var så enkelt som Kodak vil ha det til. Vi tok bilder, satte kameraet i dokkstasjonen, trykket på knappen og så var det klart til overføringen.

Enkel modifikasjon som beskjæring og lysmanipulering av bilder fungerte svært greit.

Utskrift i forskjellige formater var også svært enkel å bruke. Du kan velge flere formater, fra enkeltbilder i forskjellige størrelser opp til 6 bilder pr ark. Indekskopier av alle bildene i filmappen er også et av valgene.

Utskriftsjobber vil også kunne sendes direkte til Kodak for utskrift på kvalitetspapir, men denne tjenesten er enda ikke tilgjengelig.

Bildekvaliteten var god, og med kurante lysforhold og en rimelig stødig hånd er det fullt mulig å ta bilder som tåler et helside utskriftsformat på et A4-ark. Selvsagt forutsatt at du har en
blekkskriver som holder mål.

Utskrifter i mindre formater er selvsagt enda bedre, og vi tør påstå at dette er kvalitetsmessig et fullgodt alternativ til vanlig filmkamera, for alminnelig husbruk.

Og det er dette som er målgruppen.

Det fungerer også fint å vise bilder på TV, selv om kameraet bruker noen få sekunder på formattering av hvert bilde før det dukker opp i TV-oppløsning.

For entusiasten er kameraet glimrende til web, og andre oppgaver som ikke krever den helt store oppløsningen. Kompresjonen er litt i høyeste laget, men dette blir bare et problem ved forstørring av små utsnitt. Man får heller løse problemet med å ta flere bilder, med macro.

Vår mening

Vi likte både kameraet og konseptet, det fungerer slik det blir markedsført og bildene vil de aller fleste være fornøyd med.

Prismessig ligger det høyere i innkjøp enn et tilsvarende type filmbasert kamera, men film og fremkalling/kopiering er jo ikke gratis.

Det er jo dessuten mye morsommere og mer umiddelbart tilfredsstillende å ta digitale bilder, sette det i dokken, trykke knapp, velge, redigere og skrive ut direkte – sammenlignet med å måtte vente til filmen er brukt opp, levere og hente, betale(!) og så legge konvolutten i Den Store Samlingen Som Venter På Plassering i Album…

Prisen på kameraet vil ligge et sted under 5000 kroner, og det blir tiligjengelig før sommeren.

Senere kommer også en litt mer avanserte modell DX3600, med 2x zoom og mulighet for å ta opp små videosnutter. Denne vil bli ca. en tusenlapp dyrere.

Sjekk tilgjengeligheten hos Kodak Norge, mer info finner du også hos Kodak USA