Våre erfaringer med Terapin

Har Terapin nok finesse til å true VHS-spilleren?

[Ugjyldig objekt (NAV)]

Avspilling på PC

Når du har fylt en CD med opptak, må den først lukkes ved å trykke på knappene ”Finalize” og ”Confirm” før du kan spille den av i en DVD-spiller, CD-spiller eller PC. Etter en slik lukking kan den ikke brukes til flere opptak, unntatt hvis det er en CD-RW plate hvor du kan velge å slette siste spor eller alt og bruke disken på nytt.

Lukkeprosessen tok nesten tre minutter for CDene vi testet. Når du putter CDen med opptak i din PC må du finne fram til filene med endelsen .DAT. Disse kan du enten spille av direkte med for eksempel Windows Media Player, eller kopiere til harddisken og gi dem endelsen .AVI slik at Media Player automatisk kjenner dem igjen.

Våre erfaringer med Terapin

Vi håpet på forbedret bildekvalitet på PC, men ble fort skuffet. Kornetheten og de uskarpe overgangene kom bare enda tydeligere fram. Sammenlignet med en film komprimert med Div-X taper MPEG1-innspillingen fra Terapin når det gjelder kvalitet.

VHS-spilleren står trygt

Ser vi bort fra den grove billedkvaliteten, har Terapin et par mangler som gjør at den ikke truer den gode gamle videospillerens plass i de tusen hjem. Først og fremst har du ikke mulighet for å programmere den til opptak av det TV-programmet du gjerne skulle sett senere. Dernest mangler den kanalmottager. Du må altså pent sitte og se på det samme programmet som du vil ta opp. Displayet hadde også en tendens til å konke ut etter et par timer, men kom tilbake etter å ha skrudd av og på igjen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Siden du ikke kan spille inn mer enn 60-70 minutter med film på en CD-R, er det også begrenset hvor aktuelt det er å bruke Terapin, for eksempel til filmopptak. Men dersom du er en videoentustiast som filmer egne ting, og vil ta vare på opptakene uten fare for å slite ut VHS-kassettene hver gang venner og familie skal se på, kan Terapin være midt i blinken for deg.

Du overfører enkelt opptakene dine til CD, og du kan være sikker på at de garantert overlever selv den mest seiglivede VHS-kassett. Du kan selvsagt få til et lekrere resultat hvis du har et DV-kamera og gjør redigeringsjobben på PC, men Terapin tilbyr en langt mer lettvint løsning for de som ikke er så datakyndige.

Oppsummering

Vi fikk dessverre den litt vonde følelsen av at vi hadde med et billig produkt å gjøre. Finishen har helt klart har et plastikkpreg over seg, og betjeningsknappene er ikke spesielt gode. Tatt i betraktning at utsalgsprisen vil være rundt kr 6000,- når Terapin kommer i salg i april, hadde vi ventet oss høyere kvalitet.

Opptakskvaliteten er dessverre ikke spesielt bra. V kvier oss for å anbefale Terapin til andre enn hjemmevideo-entustiastene. Vi vil nok heller vente på at hjemmemaskiner som kan brenne DVD-ROM kommer på markedet innen juni.

For mer informasjon kan du ta kontakt med den norske importøren Input på tlf. 33 48 95 00.

På neste side finner du bilder av Terapins innspilling fra DVD.

Du kan også lese mer om opptak til CD med RealProducer.