Våre 10 tips

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LAN-Party

Svært mange ihuga gamere ser ikke på påsken som en tid for å komme seg ut i frisk luft, men snarere en unnskyldning for å unngå det.

For disse gutta (og jentene) er påsken et av årets høydepunkter av den grunn at The Gathering (TG) går av stabelen. Her snakker vi om kjekk, norsk ungdom, mange tusen i tallet, som får lov til å storkose seg i hele fem dager med dataspill, tvilsomme matvaner og manglende personlig hygiene i Vikingskipet på Hamar.

TG er som alltid utsolgt, begynte i dag tidlig og er dessuten minst like slitsomt som å dra på fjellet. Du kan derfor nøye deg med å holde et mini-LAN med gode venner, eller bare deg selv.

Når det gjelder bildet under er det kun et eksempel - ikke nødvendigvis et til etterfølgelse.

Foto: Eli Hodapp Foto: Eli Hodapp
Foto: Eli Hodapp Foto: Eli Hodapp Vis mer

Klikk her for å komme tilbake til hovedartikkelen.

Les deg opp ett hakk

Bruk Internett til å tilegne deg kunnskap som ikke engang å pugge alle svarene i TP kan gi deg. Dette gjør at du kan imponere de av vennene dine som kommer hjem fra fjellet med ikke noe annet enn enten en forfrysning eller solforbrenning.

Påskeøya er for eksempel et passende tema. Etter å ha lest reiseredaksjonens skildring kan du nesten utgi deg for å ha vært der selv. Spe på med litt fakta fra Wikipedia, og du har det meste dekket.

 Foto: Jorge Tutor
Foto: Jorge Tutor Vis mer

Klikk her for å komme tilbake til hovedartikkelen.

Møt nye venner

image: Våre 10 tips


Hvis du mot formodning ikke skulle finne nok selskap i hybelkaninene (eller hybelpåskeharene i anledning høytiden) kan du alltids få indirekte menneskelig kontakt på Internett.

Om det er onlinespill eller virtuelle samfunn som Second Life spiller egentlig ikke så stor rolle, det viktige er at det finnes andre å ta kontakt med dersom du kjenner behovet.


Klikk her for å komme tilbake til hovedartikkelen.

Se etter Easter Eggs

For å gjøre det klart: dette er ikke et Easter Egg, men et obskurt eggplukkingsrituale i World of Warcraft.
For å gjøre det klart: dette er ikke et Easter Egg, men et obskurt eggplukkingsrituale i World of Warcraft. Vis mer


Nei, denne gangen snakker vi ikke om å løpe rundt i huset etter godterier, her mener vi "virtuelle" påskeegg. Et såkalt "Easter Egg" er skjult informasjon som normalt sett er gjemt i et åndsverk som for eksempel DVDer, dataspill og programvare.

Disse skjulte godbitene kan være ting som ekstra musikkspor på en CD eller slettede scener på en DVD.

Det finnes mange nettsteder som prøver å fange opp alle kjente Easter Eggs. Eksempler er EggHeaven og The Easter Egg Archive.


Klikk her for å komme tilbake til hovedartikkelen.

Luftetur med din bærbare PC

image: Våre 10 tips


Hvis du er litt urban av deg er det ikke til å legge skjul på at bypåske kan være et meget godt alternativ når alle de stressa familiefedrene har lesset skrikerungene inn i SUVen og forsvunnet til fjells.

Med langt mindre biltrafikk og ledig plass på fortauet er det bare å finne seg en plass i solen - enten det er på café, i nærmeste park eller ved siden av en utepils. Er du heldig finner du et sted med et åpent nettverk i nærheten.

Både du og din bærbare fortjener litt frisk luft i blant!Klikk her for å komme tilbake til hovedartikkelen.

Friske opp påskekunnskapen

Siden påsken tross alt verken er oppfunnet av fjellbønder, Kvikk Lunsj eller Solo så kan det av og til være greit å vende tilbake til grunnen for hele greia. Problemet er at det er mange grunner, og det er nok ikke vår oppave å fortelle noen hva som er rett og hva som er galt.

Enten du har en svakhet for religion, harejakt, romersk imperialisme eller kyllingoppdrett kan det være noe for deg her.

Bruker du litt av det som er tilgjengelig av søkemotorer, oppslagsverk og leser en eller to artikler om religioner kan du grave deg ned i informasjon til å vare frem til neste påske.

Eller så kan du ganske enkelt sette på Life of Brian og forsøke å alltid se lyst på livet.

Foto: 0595 @ Flickr Foto: 0595 @ Flickr
Foto: 0595 @ Flickr Foto: 0595 @ Flickr Vis mer

Klikk her for å komme tilbake til hovedartikkelen.

Spre din nyervervede kunnskap

Hvis du av en eller annen grunn skulle føle deg kallet til å følge forrige punkt kan du også sørge for at alle andre får muligheten til å vite alt du har lært deg. Wikipedias norske artikkel om påske ligger for eksempel fremdeles et par hakk etter den engelske.

Kanskje du kan bidra med noe?

image: Våre 10 tips

Klikk her for å komme tilbake til hovedartikkelen.

Shoppe!

image: Våre 10 tips


Mens andre bruker påsken til å handle inn heiskort, ski, skismørning, skistøvler, hjulkjetting og ved nok til å overvintre frem til august, har du selvsagt helt andre muligheter.

I fred og ro kan du bruke pengene du sparer på å holde deg unna svinedyre leide hytter og after-ski som tar halvparten av feriepengene.

Akkurat hva du handler er selvfølgelig helt opp til deg, men trenger du et sted å starte kan vi anbefale denne artikkelen. Den ble riktignok lagd for å hjelpe deg med julehandelen, men julen varer jo til (og med) påsken uansett.

Og husk den gylne regelen (alle jenter kan denne): jo mer du kjøper på tilbud, jo mer penger sparer du.


Klikk her for å komme tilbake til hovedartikkelen.

Male påskeegg

image: Våre 10 tips


Dette er en av aktivitetene som normalt sett gjøres på ekte egg, men det kan også bety både knuste egg (men ingen omelett) og maling på Atari-skjorta di.

Et alternativ er selvfølgelig å gjøre dette med virtuelle egg, slik at du unngår søl og sløsing med mat.Klikk her for å komme tilbake til hovedartikkelen.

Bidra til denne listen

Foto: 0595 @ Flickr Foto: 0595 @ Flickr
Foto: 0595 @ Flickr Foto: 0595 @ Flickr Vis mer


Har du andre, og langt bedre forslag til påskeaktiviteter for husnerden sier du? Vel, i så fall håper vi du vil dele dette med resten av oss. Klikk deg tilbake til hovedartikkelen og skriv inn alle forslag i diskusjonstråden.

Til slutt: ha en fryktelig god påske!


Klikk her for å komme tilbake til hovedartikkelen.