Vår nye test-PC

Hvis det er en ting vi i dataredaksjonen merker, så er det hvor fort utviklingen går. Det kan også synes på redaktøren, som får et par ekstra grå hår hver gang vi må gå til anskaffelse av utstyr. Nå har vi kjøpt ny test-PC!

Publisert
Sist oppdatert

Som testansvarlig - eller uansvarlig, alt ettersom hvordan man ser det - for PCer på DinSide Data er det med stor glede undertegnede kan melde at vi nå kun er et par dager fra å innvie vår nye test-PC. Vår tidligere maskin, internt kjent som "the loaner", har vi hatt på langtidslån fra Mamoz. De blir nok glade for omsider å få den tilbake.

Dette eldre oppsettet lød på en AMD64 3700+ CPU, 2 x 512 MB RAM og nForce 4 brikkesett. Selv om dette riktignok holder bra ennå, er det ikke like greit med avspilling av film i full HD, og for å kunne utnytte de nyeste og råeste grafikkortene skikkelig kommer vi ikke utenom en liten oppgradering. Med neste generasjons grafikkort rett rundt hjørnet - nVidias GeForce 8800 kun er noen få dager unna - trenger vi derfor en maskin som kan sparke litt bedre fra seg.

Vi går Core

Vår nye test-PC


Etter vår suksess med oppsettet i vår PC-byggeskole bestemte vi oss for å lage vår test-PC over samme lest. Intel har hatt stor suksess med sin Core 2 som vi nå har bygd et system rundt.

Selve CPU-modellen er en Core 2 Duo "Conroe" E6700, som har en klokkefrekvens på 2,67 GHz. Dette vil holde en god stund selv for våre behov.

Minne: på RAM-siden følte vi denne gangen at vi ikke kom unna 2 x 1 GB. Valget falt på DDR2 PC6400-minne fra Corsair, som altså kjører på 800MHz.

Harddisken ble nok en gang Samsungs utgående modell SpinPoint P120S på 250 GB. Billig, god og stillegående.

Vår nye test-PC


Hovedkortet er et Gigabyte GA-965P-DQ6. I et svakt øyeblikk ga redaktøren undertegnede tillatelse til å la denne godsaken med 965P-brikkesett være ryggraden i den nye PCen. Egentlig var det bare to krav som ble fastslått: at den også måtte støtte firekjernes prosessor (Core 2 Quad), og at den var vifteløs. I tillegg har dette kortet en liten haug med små finesser, sikkert kjekt å ha... og så ser det jo tøft ut da! :-)

Grafikkort har vi egentlig fra før: et ATI Radeon X1600PRO fra Sapphire, med HDMI - fint til TV-testing. Noen råere grafikkort har vi ikke bruk for, siden vi jo låner inn de nyere og bedre kortene til test.

Strømforsyningen på 500 gode watt burde være nok for både nåværende og fremtidige revisjoner av gjeldende maskin, med mindre vi føler oss kallet til å teste noen monstrøse SLI/CrossFire-oppsett med et par strømslukende beist som til forveksling ligner på grafikkort. I alle andre tilfeller er vi nokså sikre på at vi skal klare oss bra. S12-modellene fra Seasonic har et rykte for å både være stabile og stillegående. Vi kan i det minste bekrefte det sistnevnte.

Vår nye test-PC


Til kjøling er det fire vifter som går i maskinen. En 92 mm vifte i front av kabinettet, som drar inn luft og kjøler harddisken. En 120 mm vifte i bakkant som flytter luften ut, sammen med vifta i strømforsyningen. Den siste er prosessorvifta, som er er Zalman CNPS7700-AlCu vi har hatt liggende. Viftestyringen klarer faktisk hovedkortet selv.

Når det gjelder akkurat CPU-vifta fant vi ut i ettertid at en kjøleplate på baksiden av hovedkortet stod i veien for normal montering av nevnte vifte, men med hjelp av en Dremel og en tang lot det seg gjøre likevel. Akkurat hvordan skal vi ikke gå nærmere inn på her. Send oss heller en epost dersom du er en av de få som får dette problemet.

Okei, så matcher det kanskje ikke <i>helt</i> med PC-beige DVD-ROM...
Okei, så matcher det kanskje ikke helt med PC-beige DVD-ROM... Vis mer


Og siden vi i tillegg til kraft og funksjonalitet også har satset på å bygge en stille PC - i tillegg til støysvake komponenter er alt puttet inn i et Antec Solo kabinett - vil dette også være en datamaskin vi kan bruke som referanse på et lavt støynivå, for eksempel når vi tester stasjonære PCer.

Hva skal barnet hete?

Vi må selvfølgelig ha et navn på nykommeren nå som "the loaner" blir borte. Har du et godt forslag til navn tar vi det gjerne imot i diskusjonstråden under bildene.

Vår nye test-PCNaken, slik den trolig kommer til å være mesteparten av tiden...

Vår nye test-PCNærbilde med noen fine detaljer i kobber.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer