Vanlig TV borte om fem år?

Bill Gates er ikke i tvil, og mener dagens TV med sendeskjema og reklameavbrudd kommer til å bli borte raskere enn vi tror.

Davos (NTB-Reuters): Internett kommer til å revolusjonere måten vi ser på fjernsyn på de neste fem årene med en sammensmelting mellom PC-en og TV-en, mener Microsoft-gründeren Bill Gates.

- Jeg er sjokkert over at folk ikke innser at når det gjelder TV, så kommer vi innen fem år til å le av hva vi har i dag, sa Gates i en tale på Verdens økonomiske forum i helgen.

Hva tror du?

Har Bill Gates rett? (Avsluttet)
Ja, den mannen har som regel rett...(52%) 503
Nja.. skeptisk(29%) 282
Niet, vrøvl fra ende til annen.(14%) 139
Har ingen anelse(4%) 42
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Nettsteder som YouTube har allerede ført til en verdensomspennende nedgang i antall timer folk tilbringer foran TV-en, mener Gates. De neste årene kommer flere og flere til å foretrekke fleksibiliteten internett tilbyr i stedet for de vanlige fjernsynssendingene med fastlagte programmer og reklameavbrudd.

Forferdelig TV

- Visse hendelser som valg og OL viser hvor forferdelig TV er. Du må vente på at fyren skal snakke om det du er interessert i, eller du går glipp av hendelsen og har lyst til å gå tilbake for å se den. Internetts fremstilling av slike hendelser er helt overlegen, fremholdt Gates.

Vi går mot en sammensmelting, mener Microsoft-gründeren, som vil være en stor utfordring for dagens TV-stasjoner. (©NTB)