Værbestandig speilrefleks med HD video

K-7 er et avansert speilrefleks med interessante egenskaper.

Det skjer en voldsom utvikling på speilrefleks-markedet for tiden, mye takket være at denne produktgruppen fortsatt opplever sterk vekst i mange markeder. Filming i HD-oppløsning begynner etter hvert å bli vanlig, og nå kommer Pentax med en modell som både kan filme i HD og som samtidig tåler vær og vind.

Les også: Siste spikeren i kista for film

77 forseglinger

K-7 har en overflate i lett magnesiumlegering, og har intet mindre enn 77 spesialforseglinger. Disse skal sørge for å holde vann og kulde borte. Du skal blant annet kunne fotografere problemfritt i lengre perioder selv om kvikksølvet skulle krype ned mot 10 minusgrader.

Kameraet har fått en ny PRIME II bildeprosessor, og kan ta inntil 5,2 bilder pr sekund, men da med maks 40 bilder i serie. Det benyttes en nyuvtiklet 23,4 x 15,6 mm CMOS bildesensor, som sørger for en bildeoppløsningen på 14,6 megapiksler. Følsomheten strekker seg fra ISO 100 til ISO 6400.

HD og HDMI

720P videoopptak er på plass, og du skal også kunne filme i enda høyere oppløsning (1536 x 1024 piksler). Kameraet er utstyrt med HDMI-utgang, for enkel tilkobling til TV.

For øvrig byr kameraet på en 3-tommers skjerm, Live View-støtte, og et batteri som skal holde til rundt 980 bilder, i følge Pentax.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kommer i sommer

Kameraet ventes i butikkene i juli, og selve huset vil koste veiledende 10.995 kroner. Pentax lanserer også værbestandige objektiver, et 18-55mm og et teleobjektiv 50-200mm. Prisen på disse er foreløpig ikke kjent, ei heller om kameraet vil bli tilgjengelig i kit-utgave med ett av disse.

Les også
Sony lanserer tre nye speilreflekskameraer