Foto: PowerQuest/Erik
Foto: PowerQuest/ErikVis mer

Uunnværlig diskverktøy i ny versjon

PowerQuest Partition Magic er omtrent enerådende på sitt område. Programmet brukes til å organsiere og omorganisere harddisken, og det kan til og med endre størrelse på eksisterende partisjoner uten å slette dataene dine. Den nye versjonen har enda bedre støtte for alle mulige filsystemer og gjør det enkelt å bytte til et nytt filsystem.

Partition Magic så dagens lys allerede i 1993. Siden har den gjennomgått en rivende utvikling i takt med nye filsystemer og operativsystemer. I dag er Partition Magic et multiplattform produkt og finnes under DOS, Windows 95/98, Windows NT og OS2.

LES OGSÅ:

Nyheter i versjon 4

PowerQuest har nå bygget inn støtte for harddisker på over 20 GB. Den har nå full støtte for FAT, FAT32, NTFS, HPFS og Linux ext2 filsystemene. Du kan konvertere frem og tilbake mellom alle sammen.

Partition Magic nå fått en prøvemodus hvor du kan omorganisere så mye du vil uten at noe skjer. Når du er fornøyd kan du be Partition Magic utføre de valgene du har gjort. Siden noen av disse kommandoene kan ta svært lang tid, er det praktisk at du ikke trenger å være tilstede for å starte hver enkelt operasjon.

Takket være prøvemodusen finnes det nå egne versjoner som kjører direkte under Windows. Tidligere måtte du kjøre DOS i eksklusiv modus. DOS-programmet var riktignok svært likt Windows 95, men det tok lang tid å starte programmet. Windows-programmet endrer ikke selv på partisjonene, men lar deg fortelle hvordan du vil ha dem. Deretter starter den DOS-versjonen og lar den utføre endringene.

Våre erfaringer

I forbindelse med vår harddisktest, har vi flittig benyttet forrige versjon (3.04) av Partition Magic. Den har vist seg veldig nyttig til å håndtere diskene. Spesielt muligheten til å endre størrelsen på tildelingsenhetene (eng. clusters) i FAT32 og så måle ytelsen på disken, har vi hatt god bruk for.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Partition Magic 4 er allerede tilgjengelig hos den norske distributøren Swanholm Distribusjon (Tlf. 22 89 00 00). Prisen på kr 695,- (kr 850,- inkl. mva) er meget lav. Vi er lovet et anmeldereksemplar og vil komme tilbake til en mere omfattende test når vi får den.