Utradisjonell og rå konstruksjon

Formen er, som tidligere nevnt, utradisjonell. Objektivet er større enn kamerahuset, og gir en umiddelbar "paparazzi"-følelse.

Publisert
Sist oppdatert
Utradisjonell og rå konstruksjon
Utradisjonell og rå konstruksjon

Utradisjonell og rå konstruksjon

  1. Slik er kameraet i bruk


Kamerahuset er innpakket i magnesium, med detaljer i plast og gummi. Det gir et stødig, og ikke minst solid inntrykk.

Kameraets utforming gjør at det må håndteres med begge hender. Det lange objektivet hviler i venstrehånden, og zoom-kontrollen, som sitter på siden av objektivet, styres med venstre tommel. Plasseringen er etter vår mening optimal. Også andre direktevalg tas ved hjelp av venstre tommel, som bryter for auto/manuell fokus, hvitbalanse og låsing av eksponering.

Finurlig løsning

Når du skal ta bilder kan du vri selve kamerahuset nesten 90 grader fremover. Dermed kan du se rett ned på LCD-skjermen når du f. eks tar bilder langs bakken. Huset kan også vris bakover ca 45 grader, nyttig for eksempel hvis du skal ta bilder over hodene på en folkemengde.

Blitzen sitter nedfelt på toppen av objektivet, og spretter opp ved behov (ved auto-innstilling), og sørger for god avstand til linsen, noe som gir gode sjanser for å unngå røde blitz-øyne. På toppen av objektivet finner du også blitz-sko for ekstern blitz.

På motsatt side av objektivet sitter det en USB-kontakt bak et plastlokk, samt kontakt for synkronisering med ekstern blits. Sistnevnte beskyttes av et gummilokk. Midt under objektivet finner du et stativfeste med metallgjenger.

Utradisjonell og rå konstruksjon
Utradisjonell og rå konstruksjonPå toppen av selve huset finner du fremst til høyre et kombinert hjul og knapp for manuelle kamerainnstillinger. Rett bak finner du utløseren, og bak denne sitter funksjonshjulet. Under funksjonshjulet finner du av/på-bryteren, som er av typen som skyves frem og spretter tilbake. Til venstre for funksjonshjulet sitter en bryter for nattfotografering.

Utradisjonell og rå konstruksjon

  1. Slik er kameraet i bruk


Den elektroniske søkeren har justerbar dioptri, og er omkranset av en solid gummiring for best mulig komfort. For øvrig finner du blant annet en 1,8" LCD-skjerm og diverse knaper for direkte valg av ofte brukte funksjoner, som makro, blits-styring og selvutløser.

Videoutgang samt kontakt for ekstern strøm finner du bak en plastluke under søkeren. Batteri og minnekort sitter bak et kraftig lokk til høyre på kamerahuset.

Jeg vil se testbilder, og lese om hvordan kameraet er i bruk
Jeg vil tilbake til introduksjonssiden

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer