Utnytt Windows SkyDrive bedre

25 GB gratis lagring på nett, nå gjennom Utforsker.

Lagring av filer på nett er i vinden som aldri før, og så sent som i går presenterte vi LiveDrive - en løsning med ubegrenset lagringsplass. Problemet med LiveDrive er at det er kun så lenge produktet er i betafase at lagringen er gratis, og dersom du ønsker å ha LiveDrive som egen stasjonsbokstav i Utforsker på flere PCer, er løsningen ganske kostbar.

25 GB gratis

Microsoft er også på banen med en løsning for fillagring i The Cloud, Windows SkyDrive. I utgangspunktet er dette en webbasert tjeneste, det betyr at du må laste opp og ned filer gjennom nettleseren. Dermed kan du ikke åpne, redigere og lagre filer direkte til ditt SkyDrive-område med Windows Utforsker.

Dette har imidlertid det engelske selskapet Gladinet gjort noe med, og ved hjelp av et lite program, Gladinet Cloud Desktop, kan du "mappe" Skydrive-området som en nettverksstasjon med egen bokstav i Utforsker.

Gladinet Cloud Desktop støtter også andre nettlagringsløsninger, deriblant Google Docs, Picasa og Amazon Simple Storage, men SkyDrive er spesielt interessant takket være sine 25 GB med gratis lagring. Det er nok til mange bilder, dokumenter, filmer og musikkfiler.

Forbindelsen mot SkyDrive krypteres, for å ivareta sikkerheten.

Her har vi mappet stasjon Y: mot vårt SkyDrive-område på nettet, og kan jobbe med filene våre direkte.
Her har vi mappet stasjon Y: mot vårt SkyDrive-område på nettet, og kan jobbe med filene våre direkte. Vis mer


Visker ut grensene

Men dette er bare en del av funksjonaliteten. Med programmet kommer også en egen startmeny som lar deg starte webbaserte applikasjoner som om de var lokale programinstallasjoner.

Artikkelen fortsetter under annonsen


Gladinet Cloud Desktop er fortsatt i beta-fase, men vi har brukt det de siste dagene, og det har fungert bra. Standalone-utgaven er gratis, mens Standard-utgaven, som byr på en del ekstra funksjonalitet koster penger.

Du finner mer informasjon og kan laste ned Gladinet Cloud Desktop fra denne siden.