Utforsk Titanic i 3D, krydret med autentiske bilder og videoer av vraktdelene og gjenstander funnet i og rundt skipet. Foto: Google
Utforsk Titanic i 3D, krydret med autentiske bilder og videoer av vraktdelene og gjenstander funnet i og rundt skipet. Foto: GoogleVis mer

Utforsk Titanic i 3D

Google har oppdatert Google Earth-programvaren.

Du har sikkert fått med deg at det har vært mye oppmerksomhet rundt Titanic den siste tiden. Det henger sammen med at det 15. april var 100 år siden skipet som ikke skulle kunne synke, traff et isfjell og forliste i Nord-Atlanteren - attpåtil på jomfruturen mellom Southampton og New York.

LES OGSÅ:

Det skulle gå mer enn 73 år før vraket ble funnet, og kartleggingen av restene av det sagnomsuste skipet kunne ta til. Det er dette arbeidet, samt en bildesamling fra National Geographic, som dannet grunnlaget for den siste utvidelsen til karttjenesten Google Earth.

Den gir deg muligheten til utforske 3D-modeller av de to vrakdelene i detalj, krydret med autentiske bilder og videoer fra levert av National Geographic. Også gjenstander fra skipet som er funnet på havbunnen kan du se bilder av.

Les også: De fineste Google Earth-bildene

Slik gjør du det

Hvis du ikke har siste utgave av Google Earth, laster du det ned fra denne siden.

Start programmet, og søk etter "Titanic" i søkefeltet. Bruk mus til å zoome og navigere rundt vrakdelene.

Videoen under viser noe av det du kan utforske:

Samleside: Google