Utbygging og tilbehør


Kabinettene til Mamoz og Netshop-PCene har hele 7 plasser til ekstra lagringsenheter. De andre har bare 3 plasser, så skal du bygget opp et videoarkiv på noen Terrabyte med interne disker, så står valget mellom disse.

Alle PCI-plassene er ikke tilgjengelige, fordi grafikkortet tar så stor plass i høyden. Dette skyldes at kjøleribben med vifte tar en del plass, slik at det i praksis ikke kan settes noe kort i denne plassen. Da sperrer dette for luftstrømmen til grafikkort-viften.

På Mamoz-PCen kan du muligens sette inn et kort, men på de andre maskinene er det bare muligens plass til en brakett med kontakter - ikke et egentlig PCI-kort.

Likevel er det plass til flere PCI-kort enn det var i PCene i forrige testrunde. Muligheten til å ofre et koblingspanel er jo også tilstede.

Utbygging og tilbehør


Tastatur, mus og høyttalere

Alle PCene hadde tastaturer med støtte for multimedia og et antall hurtigtaster. PS Data hadde også en smart løsning med kablet tastatur med innebygd mottager for trådløs mus. Det er en smart kombinasjon som vi ikke har sett så mye til.

Komplett hadde også trådløs mus, men med separat mottager.

Høyttalerne som følger med alle disse PCene tilhører den absolutte lettvektsklasen; det er lyd, men det er også alt. Det er ikke noe poeng i å diskutere kvaliteten på denne type høyttalere.

Skjermer

Alle skjermene som ble levert med PCene var 17-tommers LCD-skjermer. Av disse var skjermen fra Xerox som fulgte med Netshop-PCe den klart mest elegante, med heldekkende glassfront og lekkert design. Dette var også den enste skjermen i testen som var utstyrt med DVI-kontakt.

Utbygging og tilbehør


Forøvrig var skjermene typiske for de rimelige 17-tommerne, med en kurant bildekvalitet og behagelige bruksegenskaper.

De fungerer utmerket til nesten all slags bruk, har et rolig og skarpt bilde og minimalt med utstråling og varme, sammenlignet med bilderørskjermer.

De fungerer også helt fint til video, til en del spill er de ikke fullt så egnet. Dette skyldes at detaljene i mørke områder er vanskelige å skille, og i de spillene som foregår i denne type omgivelser blir det vanskeligere å orientere seg.

Betraktningsvinkelen er ikke imponerende på noen av skjermene, fargeforandringer skjer så snart du reiser deg eller beveger deg til siden. Men dette må man leve med på rimelige LCD-skjermer.

Konklusjon