Utbygging og tilbehør


Kabinettene som er valgt har også denne gangen mer enn rikelig med utbyggingsmuligheter. Hvem trenger for eksempel plass til 5 lagringsenheter i 5,25” format? Har du plass til 2 DVD-brennere og et koblingspanel for minnekort og USB/FireWire pluss lyd – hva mer trenger du plass til? Særlig når det samtidig er plass til 5 lagringsenheter av 3,5” format.

Komplett leverer sin PC i samme kabinett som de forrige gangene. Det har en gedigen front, med en stor dør som skjuler alle diskbrønnene. Vi synes fremdeles dette blir litt upraktisk, men det ser jo stilrent og pent ut når det er lukket. Det føres igjen på kontoen for smak og behag.

Skjermkortene med sine omfattende kjølere tar mye plass. Dermed er det ikke plass til et kort i sokkelen ved siden av. Dette har etter hvert blitt et så vanlig problem at det bør bli tatt hensyn til ved utvikling av hovedkort og kabinettløsninger.

Utbygging og tilbehør


Noen av hovedkortene i denne testen har bedre løsninger enn de andre på dette området, og fleksibiliteten i PCIx åpner for bedre løsninger.

Tastatur, mus og høyttalere

Denne gangen var det Komplett som leverte den beste mus/tastaturløsningen, med trådløs mus og sender/mottaker innebygd i tastaturet. De andre leverte ordinære, billige løsninger. Høyttalerne er som vanlig i den minste klassen.

Skjermer

Bortsett fra MPX som igjen leverte skjerm fra Acer, var det ukjente merkenavn som fulgte med. Alle skjermene er i den ordinære klassen, uten spesielt slående kvaliteter. De er uansett helt kurante, og har kvaliteter som for de fleste brukere er langt å foretrekke framfor rimelige CRT-skjermer.

Til vanlig husbruk er de helt tilfredsstillende, til og med til spill fungerer de greit, til tross for synlig etterslep på vanskelig testmateriale.

Den klart lekreste skjermen rent designmessig var 19" ProView-skjermen fra NetShop. MPX var den eneste som leverte 17-tommer med sin testmaskin.

Ingen av skjermene var utstyrt med DVI-kontakter.

Konklusjon