Ut av boksen


Det er vanlig praksis blant norske PC-byggere å samle sammen alt som følger med komponentene, men ikke ble brukt og legge dette i esken til hovedkortet. Der finner man da bokstavelig talt litt av hvert. Fra spesielle overganger til ymse brukerveiledninger, CDer og kabler som en gang muligens kan komme til nytte

Dette kan virke forvirrende på de som kjøper PC første gang, som gjerne vil bli "holdt i hånden" under sammenkobling og igangsetting.

Når alt er koblet opp og maskinen slås på for første gang, så må man gjennom Microsoft sin rutine, med innlegging av produktnøkkel, maskinnavn og eventuelle brukere.

Dette hadde kunnet gjøres langt enklere, hvis produsentene hadde kunnet klargjøre PCene i større grad enn det Microsoft tillater. Men det er en annen diskusjon...

Forrige gang var det ingen av PCene som kom opp i riktig skjermoppløsning, som er 1280 x 1024 på de LCD-skjermene som følger med. Denne gangen var PCen fra Mamoz den eneste som faktisk hadde dette på plass etter oppstartsrutinen.

Derimot var DVD-brenneren på PCen fra Mamoz satt i PIO-mode, som innebærer at den har dramatisk lavere ytelse enn normalt. Dette oppdaget vi da vi skulle spille av en DVD, noe som var bortimot umulig. Det var mer avbrudd enn visning. Etter å ha endret på dette under Egenskaper i kontrollpanelet, og startet PCen på nytt, var alt på plass og avspilling av DVD fungerte helt utmerket.

Ut av boksen


Skjermen var heller ikke optimalt stilt inn, den var alt for lys. Fargeprofilen som fulgte med på diskett(!) ga enten feilmelding eller helt feil resultat, men ved manuelt inngrep i det utmerkede kontrollpanelet til nVidia-kortet fikk vi helt fint skjermbilde.

Oppbygging

Forøvrig var det lite å bemerke med hensyn til bygging og montering. Forrige testrunde avslørte et par blundere og noen merkverdigheter, det fant vi ikke denne gangen.

Alle kabler var buntet sammen og festet i kabinettet, slik at man unngår at løse ender havner i vifter eller andre ugunstige steder.

Støy og ytelse