USB1 eller USB2?


Hei

Jeg har en par år gammel Acer Travelmate 800 serie. Lurer på om det er USB 2.0 på denne? Hvor kan jeg sjekke dette i "enhetsbehandlingen" ? Dersom pc ikke har det er det mulig å oppgradere en no USB drivere for å få det?

Kakeoppskrift ønskes.....

Elise

Datadoktoren svarer

Hei Elise,

USB 1 og 2 er fysisk identiske, men det er flere måter å finne det ut på. Det ene er å nettopp sjekke under "Enhetsbehandlingen". Nederst i lista ligger "Universal seriell busskontroller" (USB), som du kan dobbeltklikke. Det du skal se etter i den nå utvidede lista er "USB2" eller "Enhanced". Finner du det så har du USB2.

En annen måte (hvis du har Windows XP) er å plugge inn en rask USB2-enhet i en USB-port. Hvis det er en USB1-port vil du få opp en boble nede i det høyre hjørnet som forteller deg dette (og at det ikke akkurat vil gå kjapt…).

Du kan selvfølgelig også overføre filer med f.eks. en USB2 minneplugg. USB1 vil gi deg opp til 12Mbit/sek i hastighet, mens USB2 vil gi deg opp til 480 Mbit/sek. Kort sagt, har du en overføringshastighet på omtrent en megabyte i sekundet, har du USB1. USB2 vil gi deg langt større hastighet når den er koblet til en USB2 enhet.

Til slutt er det også mulig å lete etter spesifikasjonene for din maskin på Acers hjemmesider.

Driveroppdateringer holder dessverre ikke for å gjøre om USB1 til USB2.

Når det gjelder kakeoppskriften, her er oppskriften på Mammas eplekake:

250 gr. sukker
250 gr. smør
250 gr. hvetemel
2 ts. vaniljesukker
2 ts. bakepulver
4 egg
Epler

Rør sammen smør og sukker, tilsett de andre ingrediensene, litt av gangen. Røren helles i smurt kakeform og settes i varm ovn. Stekes i tre kvarter på 175 grader C.
PS. Eplene skrelles og deles i båter. Legges på toppen (før du setter kaka i ovnen)!

Lykke til med både bakingen og datamaskinen!

Hilsen Datadoktoren

Les alle spørsmål og svar