USB sluttet å virke

Hei Datadoktoren!

For en tid siden tok jeg ut en minnepinne fra min stasjonære PC uten å gå i gjennom "trygg fjerning". Dette førte til at alle usb-utgangene sluttet å virke. Jeg har trådløst tastatur, men koblingen er via usb-porten. Da denne sluttet å virke førte dette til at jeg ikke fikk brukt tastaturet. Jeg hadde også en mus koblet til usb-porten. Denne sluttet også å fungere. Jeg prøvde portene bak på PC'en med samme resultat. Jeg prøvde å koble på en gammel mus i den gamle museporten, og det fungerte. Jeg forsøkte også å koble et tastatur i tastaturporten, men det fungerte ikke. Jeg kan derfor ikke bruke noe tastatur på maskinen nå.

Noe som jeg synes er litt merkelig er at dersom jeg setter inn noe i usb-porten nå, f.eks. en mus, så lyser den som om den virker. Men når PC'en har bootet ferdig, så fungerer den ikke!

Hva kan være feil? Er det hovedkortet som er skadet? Kan jeg bare kjøpe et nytt usb-kort? I så fall, hvorfor virker ikke et tastatur som bruke den vanlige tastaturporten?

Håper på et snarlig svar!

Mvh
Morten

Datadoktoren svarer

Hei

Siden musen lyser kan det tyde på at det har skjedd noe med driverprogramvaren til USB og ikke noe med maskinvaren. Men helt sikkert er det ikke.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Jeg ville forsøkt en systemgjenopretting (system restore) til et tidspunkt før dette skjedde. Hvis det ikke fungerer ville jeg avinstallert driverne til USB-kontrollerne, du finner dem i Enhetsbehandling.

Hvis ingen ting av dette virker kan et tilleggskort med USB være en løsning. Å prøve å reparere et hovedkort lønner seg ikke, man kjøper et nytt i stedet. Det koster gjerne mindre enn timeprisen på et verksted, og det finnes knapt verksteder som reparerer hovedkort, nettopp på grunn av at hovedkort er såpass billige,

Hilsen Datadoktoren

Les alle spørsmål og svar