USB-portens beste venner

USB-porten kan brukes til så mangt - vi har funnet mye morsomt å stikke i den.

USB-portens beste venner

  1. Bildeserie: USB-duppedingser


Før i tiden hadde vi massevis av store stygge kabler som passet i hver sin port, men i 1995, da USB-portene gjorde sitt inntog, fikk vi plutselig en standardisering som gjorde at det meste av det vi nå kjøper av tilbehør bruker samme type kabler, med den flate, firkantede pluggen i enden.

USB-portens beste venner


Ikke bare fikk vi langt nettere porter bak på PC-en - konseptet med Plug and Play ble også introdusert, og plutselig ville en mus fungere etter et par sekunder i stedet for at en måtte finne frem en CD med drivere som måtte installeres først. I tillegg kunne vi nå koble flere enheter i samme port - faktisk kan du på én USB-utgang koble 127 enheter.

Tiden har gått og USB-porten har blitt raskere enn før. Da USB 2.0-spesifikasjonen ble lansert på vårparten i år 2000, ble overføringshastigheten plutselig ganske rask, med 480 megabit pr sekund som høyeste hastighet. Det er raskt nok til at eksterne harddisker kan kobles til nært sagt alle PC-er og yte godt.

Siden USB-porten også er strømførende (500mA), har man plutselig fått langt større muligheter til å lage morsomme ting som kan kobles til PC-en. Et utvalg av disse har vi samlet i følgende fotoalbum:

Se noen av de morsomme tingene du kan plugge inn!