USB også på gamle maskiner

USB-porten for tilknytning av eksterne enheter til PCer og Macer har mange fordeler. Denne muligheten har til nå vært forbeholdt de med de aller nyeste maskinene. Nå er det imidlertid på vei nye løsninger som gjør at også de med litt eldre maskiner kan gå til innkjøp av USB-utstyr.

Det amerikanske selskapet Belkin er en av produsentene som kommer med en rekke spennende USB-enheter, og de vil selvsagt også selge dette utstyret til brukere av eldre maskiner. Ønsker du USB, har de derfor laget et PCI-kort med USB som du kan sette inn i PCen.

LES OGSÅ:

Kortet til Belkin fungerer både i en PC eller Macintosh. PCen krever at du har Windows 98 for at alt skal fungere. Selv om du har en eller to USB-porter fra før, kan du bruke dette kortet til å skaffe deg en ekstra USB-kanal med en separat 12 Mbps båndbredde.

Vi vet ikke om du kan benytte "legacy" USB-støtte med dette kortet, siden det krever at system-BIOSen støtter det, men alle andre USB-enheter enn tastatur og mus bør fungere utmerket. "Legacy" USB gjør at du kan bruke USB mus og tastatur under oppstart, i BIOS og i "gamle" operativsystemer som DOS, Windows 3.x, Windows 95 og Windows NT.

Belkin har også en rekke USB-produkter som lar deg koble sammen eldre utstyr med nyere USB-PCer.

USB til parallell lar deg koble opp mange skrivere samtidig via USB. USB til serie-port lar deg bruke modemet ditt selv hvis alle serieportene er brukt opp. De har også USB-huber som forgrener en USB-port til flere.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Med en enkel USB til USB adapter, kan du lage deg et rimelig nettverk mellom to PCer.

Dessverre har vi ikke funnet noen norsk representant for Belkin. Ingram Micro er listet som distributør, men Ingram Micro Norge tar ikke inn akkurat dette produktet. Du finner mer informasjon og kontaktinformasjon på nettstedet deres (www.belkin.com).