USB-modem på trådløs ruter?

Hei,

Broren min bor i England og har skaffet seg ADSL der. Han fikk da tilsendt et modem som beskrevet her.

Dette har en USB-løsning som man kobler direkte fra modemet til USB inngangen på maskinen. Problemet er at han ønsker å sette på en trådløs router utenpå modemet, men dette lar seg ikke gjøre fordi routere ikke har USB-plugger til modemet.

Hvordan kan han løse dette? Må han bytte modem, evt hvilket forelår du?

Hilsen Kjell-Ivar

Datadoktoren svarer

Hei,

Det er sikkert mulig å finne en router med USB-plugg, men da startet et helt nytt problem med å få den til å snakke med programvaren i routeren - så det er neppe noen fornuftig løsning.

Da sitter du igjen med to alternativer. Det ene er som du selv foreslår å bytte modemet med et som har litt mer klassiske plugger. Det kan være lurt, for det er nesten aldri særlig lurt å plugge Internett-tilkoblingen direkte på PCen du vanligvis bruker, først og fremst på grunn av virus- og orm-faren.

De fleste modemer vil antakelig duge helt fint, men siden vi ikke har hatt noen tester av slike her på DinSide Data, blir det vanskelig å anbefale ett. Det lureste er nok å ta dirkete kontakt med ADSL-leverandøren og høre om de har gode erfaringer med en bestemt type.

Som en mellomløsning går det selvfølgelig an å koble routeren til PCen med modemet på. Da deler du simpelthen Internett-tilkoblingen, ved å sette hake på avansert-arkfanen i egenskapene til modemet i Windows (som du finner ved å høyreklikke på Mine nettverkssteder og velge egenskaper).

Så kan du plugge en nettverkskabel i PCen og føre den til den trådløse routeren, og vips har du et trådløst nettverk - så lenge PCen med modemet er på.

Lykke til!

Hilsen

Datadoktoren

[Ugjyldig objekt (debatt)]


Les alle spørsmål og svar